Yeni TCMB Başkanı enflasyon raporunu açıkladı! Elektrik ve doğal gaza zam geliyor

Yeni TCMB başkanı Fatih Karahan, göreve atanmasının ardından kamuoyuyla ilk kez buluştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karahan, enflasyon raporunu açıklarken gelecek dönemde elektrik ve doğalgaz fiyatlarına ilişkin beklentilere de açıklık getirdi.

Yeni TCMB Başkanı enflasyon raporunu açıkladı! Elektrik ve doğal gaza zam geliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yeni Başkanı Fatih Karahan, göreve gelmesinin ardından ilk kez kamuoyu karşısına çıkarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Karahan'a yöneltilen sorular arasında, seçim sonrasında elektrik ve doğalgaza muhtemel zam konusu da vardı. Karahan, bu konuda yapılan spekülasyonları doğrulayarak, enerji fiyatlarında bir artış beklediklerini ve bunun enflasyon tahminlerine yansıtıldığını ifade etti.

Seçimden sonra enerji fiyatlarında artış olabileceğini belirten Karahan, "Enflasyon tahminlerimizi yaparken, birçok kalemin zam potansiyelini göz önünde bulunduruyoruz. Bu kapsamda, özellikle enerji fiyatları önem arz ediyor. Elektrik ve doğalgazda düzenlemeler bekleniyor. Biz de bu çerçevede tahminlerimizi oluştururken, Ocak Ayı Enflasyon Raporu'nda belirlenen öngörüler doğrultusunda hareket ettik. Varsayımlarımızın gerçekleşeceğine inanıyoruz ve bu doğrultuda fiyat güncellemelerini tahminlerimize yansıttık."

ENFLASYON RAPORU 

Konuşmasında mevcut sık para politikasınının devam ettirileceğini vurgulayan Fatih Karahan "Enflasyon hedefimizle uyumlu seviyeye gerileyene kadar parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

YIL SONU ENFLASON BEKLENTİSİ 

Sunumunda geçtiğimiz üç aylık süreçteki ekonomik görünümü paylaşan TCMB Karahan, enflasyon beklentilerini 2024 yıl sonu için yüzde 36, 2025 yıl sonu için yüzde 14 ve 2026 için yüzde 9 olarak açıkladı.

Yeni TCMB Başkanı enflasyon raporunu açıkladı! Elektrik ve doğal gaza zam geliyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.