Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: Öğretmen adaylarının gözü Kabine’de

Kabine toplantısı için geri sayım sürüyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği yeni toplantıda öne çıkan başlık ekonomi olacak. Enflasyonla mücadele ve bu kapsamda atılacak yeni adımlar görüşülecek. Öğretmen atamalarına ilişkin takvimin toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor. Peki, Kabine toplantısı ne zaman yapılacak?

5

Türkiye iç ve dış siyasetinin yanı sıra ekonomik gelişmelerin de ele alındığı Kabine toplantısı için geri sayım sürüyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Yeni yılın ilk Kabine toplantısı 16 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilmişti. 14 günde bir gerçekleştirilen Kabine toplantısının 29 Ocak'ta yapılması bekleniyordu fakat toplantı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun gündemi nedeniyle toplantı yapılmadı.

Kabine'nin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir kez daha bir araya gelmesi bekleniyor.

KABİNE'DE DEĞERLENDİRİLMESİ BEKLENEN KONULAR

Kabine toplantısında, Türkiye'nin iç ve dış siyasi gündemi değerlendirilecek. Gündemde, enflasyonla mücadele, Mısır'a 12 yıl sonra yapılacak ziyaret, Milli Savunma Bakanı ve MİT Başkanı'nın Irak temasları ile ABD'den F-16 tedarik süreci olacak. Öğretmen atamalarına ilişkin takvimin toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor.