TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı: Tek hanede kaldı

TÜİK verilerine göre, Türkiye'de işsizlik oranı Aralık ayında bir önceki aya göre azalarak yüzde 8,8'e düştü.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı: Tek hanede kaldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. TÜİK verisine göre, 15 yaş ve üzeri kişilerde işsiz sayısı bir önceki aya göre 12 bin kişi azalarak 3 milyon 98 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise yüzde 8,8 olarak gerçekleşti. Bir önceki aya göre düşüş 0,1 puan oldu.

 

İŞSİZLİK ORANI CİNSİYETLERE GÖRE DEĞERLENDİRİLDİ

TÜİK verilerine göre, işsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,1 iken, kadınlarda yüzde 12,0 olarak belirlendi. Bu, cinsiyetler arasında belirgin bir farkı gösteriyor.

 

İSTİHDAMDA ARTIŞ 

İstihdam edilen kişi sayısı Aralık ayında bir önceki aya göre 399 bin kişi artarak 32 milyon 56 bin kişiye yükseldi. İstihdam oranı ise yüzde 48,8 olarak gerçekleşti. Bu oran, erkeklerde yüzde 66,1 iken, kadınlarda yüzde 31,9 olarak kaydedildi.

 

İŞGÜCÜNE KATILMA ORANI DEĞİŞTİ

İşgücüne katılma oranı da bir önceki aya göre artış gösterdi. 35 milyon 154 bin kişi olan işgücüne katılma oranı yüzde 53,5 olarak gerçekleşti. Erkeklerde bu oran yüzde 71,1, kadınlarda ise yüzde 36,3 olarak belirlendi.

 

GENÇ NÜFUSTA İŞSİZLİK ORANI AZALDI

15-24 yaş aralığını kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı, bir önceki aya göre 0,8 puan azalarak yüzde 15,5 oldu. Bu oran, erkeklerde yüzde 11,5, kadınlarda ise yüzde 22,8 olarak kaydedildi.

 

HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRESİ DÜŞTÜ

Referans döneminde işbaşında olanların haftalık ortalama fiili çalışma süresi ise 43,7 saat olarak gerçekleşti. Bu, bir önceki aya göre 0,1 saatlik bir azalma anlamına geliyor.

 

ATIL İŞGÜCÜ ORANI ARTTI

Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı ise bir önceki aya göre 2,1 puan artarak yüzde 24,7 oldu. İşsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 17,9 olarak tahmin edildi.

 

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı: Tek hanede kaldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.