Yılmaz Karakoyunlu memleketi Urfa’yı unutmayan bir isimdi

Hayata veda eden eski bakanlardan Siverekli Yılmaz Karakoyunlu, Urfa derin kültürüne sahip şair, yazar, siyasetçi, devlet adamıydı. Yılmaz Karakoyunlu ardında çok sayıda ödül bırakırken, 25 bin kitabını da memleketinde kütüphaneye bağışladı.

Yılmaz Karakoyunlu memleketi Urfa’yı unutmayan bir isimdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ödüllü romancı, eski bakan Yılmaz Karakoyunlu dün 88 yaşında vefat etti. Sağlık Bakanı Faruk Koca, Karakoyunlu’nun İstanbul’daki evinde geçirdiği rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını duyurdu. 

Karakoyunlu, bugün Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Yılmaz Karakoyunlu aslen Siverekli. Köklü bir aileden gelen Karakoyunlu’nun babası Fikret Karakoyunlu Şanlıurfa milletvekilliği yapmış bir isim. 

Şanlıurfa ile bağını koparmayan Yılmaz Karakoyunlu, memleketine de sık sık gelirdi. 

Araştırmacı yazar Mehmet Kurtoğlu da Yılmaz Karakoyunlu ile ilgili bir anısını sosyal medya hesabından paylaştı. 

 

KURTOĞLU: KÖKLERİNİ UNUTMAYAN BİR İNSANDI

Yılmaz Karakoyunlu’nun Urfa derin kültürüne sahip bir isim olduğunu belirten Kurtoğlu, şunları ifade etti:

“Yılmaz Karakoyunlu aslen Siverekli. Liseyi Urfa ve Diyarbakır'da okumuştur. Babası Fikret Karakoyunlu da Urfa milletvekilliği yapmıştır. Karakoyunlu vefatından önce 25 bin kitabını Siverek kütüphanesine bağışlamıştır. Yılmaz Karakoyunlu şarkı sözü ve besteleri yanında Salkım Hanımın Taneleri, Güz Sancısı, Üç Aliler Divanı ve Yorgun Mayıs Kısrakları adlı yakın tarihin sıkıntılı dönemlerini içeren romanlar yayınlamıştır. Romanları birçok ödül almıştır. Salkım Hanımın Taneleri romanı filme alınmış, vizyona girdiğinde tartışmalar yaratmıştır. Yıllar önce Yılmaz Karakoyunlu, Doğan Kitabın sponsorluğunda Urfa'ya imza günü ve konferans için gelmişti. Daha önce ekranlardan ve kitaplarından tanıdığım Karakoyunlu ile işte bu sırada tanıştım. Çok güçlü bir retoriğe sahipti. Bugüne kadar dinlediğim en iyi hatiplerden biriydi. Kitap gibi konuşan Karakoyunlu ayrıca Urfa derin kültürüne sahip bir sanatçıydı. Şair Nabi Konferans salonundaki konferansından sonra kendiyle tanışmış, sanayi ticaret odasında katıldığı programa eşlik etmiştim. Program sonrası kendisiyle röportaj yapmış, Seyir dergisinde yayınlamıştım. Akşam saatine denk gelen sohbet sonrası alışveriş yapmış bende kendisine mihmandarlık yapmıştım. Ayrıca Siverekli şair yazar M. Ragıp Karcı ile dosttu. Bakanlığı döneminde Karcı fahri danışmanlığını yapmıştı. Karakoyunlu alçakgönüllü entellektüel bir siyasetçi, iyi bir romancıydı. Zarif ve nezaket sahibiydi. Köklerini unutmayan, memleketini seven bir insandı. Allah rahmet etsin. Ruhu şad olsun.”

 

KÜRKÇÜOĞLU: URFA OLARAK DEĞERİNİ BİLMEDİĞMİZ BİR ÖRNEK DAHA

Öte yandan sanat tarihçisi ve yazar Cihat Kürkçüoğlu da Yılmaz Karakoyunlu’nun vefatını “Urfa olarak değerlerimizin değerini bilmediğimiz bir örnek daha” sözüyle ifade etti.

“Yazarlık sevgisini babasından alan Yılmaz Karakoyunlu memleketi Siverek’ten kopmadı” diyen Kürkçüoğlu, sosyal medya hesabından Karakoyunlu’nun yazarlığı, şairliği ve devlet adamlığıyla ilgili bilgiler paylaştı.

Yılmaz Karakoyunlu memleketi Urfa’yı unutmayan bir isimdi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.