AK Parti’den Şanlıurfa’da meclis üyeliği için özel kriter! Kimlere öncelik verilecek? İşte detaylar

AK Parti, belediye meclis üyelikleri için adaylarını belirlemek üzere kolları sıvadı. Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu deprem bölgesi ve deprem riski olan yerlerde özel kriter uygulanacak. Deprem bölgesindeki adaylar arasında hangi mesleklerden olanlara öncelik verilecek? Kadınlar ve gençler aday gösterilecek mi? İşte detaylar...

AK Parti’den Şanlıurfa’da meclis üyeliği için özel kriter! Kimlere öncelik verilecek? İşte detaylar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti, belediye meclis üyelikleri için adaylarını belirlemek üzere kolları sıvadı. Deprem bölgesi ve deprem riski olan yerlerde ise adaylar arasında inşaat, çevre ve jeoloji mühendisi olmasına öncelik verilecek. 

AK Parti, belediye meclis üyelikleri için bugün itibarıyla çalışmalara başladı. Genel başkan yardımcılarından oluşan inceleme komisyonları, illere giderek teşkilatların hazırladığı listeleri gözden geçirecek. 

Komisyonlar çalışmasını 17 Şubat Cumartesi gününe kadar tamamlayacak

Adaylar arasında hukukçu, mühendis, mimar, şehir plancısı, muhasebeci, mali müşavir ve şehrin demografik yapısına uygun kişilerin bulunmasına özen gösterildi.

 

DEPREM BÖLGELERİNE ÖZEL KRİTER: İNŞAAT, ÇEVRE VE JEOLOJİ MÜHENDİSİ

Deprem bölgesi ve deprem riski olan yerlerde ise adaylar arasında inşaat, çevre ve jeoloji mühendisi olmasına öncelik verilecek. Ayrıca üyeler arasında kadınlar ile 18-30 yaş arası gençlerin de yer almasına dikkat edilecek.

 

20 ŞUBAT TARİHİNE KADAR LİSTELERİN TESLİM EDİLMESİ GEREKİYOR

AK Parti meclis üyeleri listesinde büyük bir değişimin yaşanması beklenirken, 20 Şubat tarihine kadar listelerin seçim kurullarına teslim edilmesi gerekiyor.

 

CUMHUR İTTİFAKI’NDA FERMUAR SİSTEMİ

 Belediye meclis üyelikleri için Cumhur İttifakı’nda da mesai devam ediyor. AK Parti heyeti, dün MHP ve Büyük Birlik Partisi heyetleriyle görüştü. Genel başkan yardımcıları seviyesinde yapılan toplantılarda, belediye meclis üyelikleri konuşuldu. 

AK Parti’den Şanlıurfa’da meclis üyeliği için özel kriter! Kimlere öncelik verilecek? İşte detaylar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.