Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’e FETÖ’den beraat

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında “FETÖ üyeliği” ile ilgili açılan davada karar açıklandı. Mahkeme Demir'e görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası verirken cezanın ertelenmesini kararlaştırdı.

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’e FETÖ’den beraat

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir’in "FETÖ üyeliği" ve "zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma" suçlarından yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Ali Demir ile eski ÖSYM Başkan Yardımcısı Ömer Pekşen ve avukatları katıldı. 

 

FETÖ SUÇLAMASINI REDDETTİ

Savunmasında "Sınav güvenliğine ilişkin sayısız çalışmam var" diyen Demir, şöyle devam etti: 

"Hiçbir sınav evrakını imha etmedim. İddianamede, ÖSYM'nin yaptığı tüm sınav sorularının çalındığı söyleniyor. Bu tamamen asılsızdır. Algı operasyonudur. Savcı, benim FETÖ üyeliğimden cezalandırmamı istiyor. Bu korkunç bir iddiadır. Dinlenen tanıklar hiçbir zaman benim FETÖ'cü olduğuma dair beyanda bulunmamıştır. Kaldı ki ben ÖSYM Başkanı olmayı talep etmedim. Ancak ÖSYM üzerinde FETÖ'nün nasıl bir iştahının olduğunu biliyordum. Bu nedenle de sınavlara ilişkin sayısız tedbir aldım. Tüm suçlamaları reddediyorum ve beraatimi talep ediyorum."

MAHKEMENİN KARARI

Mahkeme heyeti beyanların ardından kararı açıkladı. Mahkeme, Ali Demir'e FETÖ üyeliği suçundan beraat kararı verildi. Demir ve Pekşen'e görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası veren mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbiri de kaldırıldı.

 

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’e FETÖ’den beraat

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.