POMEM başvuru şartları nelerdir? Sınav tarihi nedir? Ne kadar alım yapılacak? İşte detaylar…

2024'te en az lise mezunları arasından 12 bin 500 polis alımı yapılacak. Peki polis alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru bilgileri nedir? Polis olmak isteyen en az lise mezunları ne yapmalı? Nasıl polis olunur?

POMEM başvuru şartları nelerdir? Sınav tarihi nedir? Ne kadar alım yapılacak? İşte detaylar…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) başvuruları şartları ve tarihler açıklandı. 

Adayların Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanlarına göre değerlendirilecek. Bu sebeple, Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan PMYO polis alımına başvuracak adayların TYT sınavına katılmaları gerekiyor. Haziran ayında TYT'ye girecek olan adaylar da, Ağustos ayındaki polis alımına başvurabilecekler.

Polis Akademisi Başkanlığı her sene POMEM'lere öğrenci alıyor. Alınan öğrenciler 9 aylık eğitimden sonra EGM'de polis memuru olarak göreve başlar. POMEM'lere lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından alım yapılır. Lisans için 60, ön lisans için ise 65 KPSS puan şartı istenmektedir.

2024 yılında 10 bin polis alımı yapılacak. Geçen aylarda açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 bin polis alımı için hazırlıkları olduğunu ve kısa sürede ilana çıkacaklarını söyledi.

 

PMYO POLİS ALIMI ŞARTLARI ŞU ŞEKİLDE:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

-Lise ve dengi okul mezunu olmak,

-TYT'den en az 250 almış olmak,

-18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,

-Kadınlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

-Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak, 

-Genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

-26.09.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile;

-Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamak,     

-Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak. 

-Geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak.

-Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

-Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

-Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

-Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

-Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

 

POLİS ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

PMYO polis alımı başvurusu Ağustos ayında alınacak. POMEM polis alımı başvurusunun ise Mart ayında yapılması bekleniyor. 

POMEM başvuru şartları nelerdir? Sınav tarihi nedir? Ne kadar alım yapılacak? İşte detaylar…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.