Her mesaja her aramaya inanmayın! Paranız gider

Son yıllarda gelişen teknolojiyle beraber dolandırıcılık olayları da artmaya başladı. Her gün yeni bir sahtekarlık numarası bulan dolandırıcılar, bu kez telefona gönderilen mesaj ile bir çiftçiyi 13 saniyede 492 bin TL dolandırdılar.

Her mesaja her aramaya inanmayın! Paranız gider

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne'de çiftçilik yapan Saadettin K. İsimli bir vatandaş, kendisini cep telefonundan arayıp bankacı olarak tanıtan bir şahıs tarafından dolandırıldı. 

Dolandırıcı, Saadettin K.'ye bir mesaj göndererek yanıt vermesini istedi. Gelen mesajı dikkate alarak hareket eden Saadettin K., bir gün sonra bankaya gittiğinde hesabından tam 492 bin liranın çekildiğini öğrendi.

Telefonda anne-baba adına kadar her şeyini bildiklerini ifade eden çiftçi bu nedenle arayanlara güvenip mesaja tıkladığını belirti.

Dolandırıcıların bu yeni taktiği, teknoloji kullanımının artmasıyla birlikte dolandırıcılık olaylarının daha da sofistike bir hal aldığını gösteriyor. Saadettin K.'nin yaşadığı bu olay, vatandaşları telefonda gelen mesajlara karşı daha dikkatli olması konusunda uyarıyor. Dolandırıcılıkla mücadelede bilinçli ve tedbirli olmak, bu tür vakaların önlenmesinde büyük önem taşıyor.

Her mesaja her aramaya inanmayın! Paranız gider

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.