Akıllı telefonlardaki yeni tehlike: 'Smartphone Pinky'

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlar günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak, bu cihazların yoğun kullanımı bir dizi sağlık sorununa neden olabilir. Son olarak ortaya çıkan "Smartphone Pinky" adı verilen bir durum, akıllı telefon kullanıcılarını endişelendiriyor. Uzmanlar, bu durumun geri dönüşü olmadığı konusunda uyarıyor.

Akıllı telefonlardaki yeni tehlike: 'Smartphone Pinky'

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde, sosyal medya platformlarında paylaşılan fotoğraflarda, kullanıcıların serçe parmaklarının içe göçtüğü, yamulduğu ve inceldiği görülüyor. Bu durumun, akıllı telefon kullanımının bir sonucu olduğu düşünülüyor. Uzmanlar, bu değişimin gözle görülebilir boyutta olduğunu ve ciddi bir endişe kaynağı olduğunu belirtiyor.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Celaleddin Bildik, "Smartphone Pinky" olarak adlandırılan bu durumun temel nedeninin, uzun süreli akıllı telefon kullanımı olduğunu açıkladı. Bildik'e göre, telefonu tuttuğumuz elin beşinci parmağı, sürekli olarak ağırlığa maruz kalıyor ve bu da eklemde kronik bir yüke neden olabiliyor.

Bildik, bu durumun yanı sıra akıllı telefon kullanımının duruş bozukluğu, postür bozukluğu, boyun düzleşmesi gibi birçok fiziksel soruna da yol açabileceğini vurguladı. Bununla birlikte, akıllı telefonların uzun süreli kullanımının uyku bozukluğu, depresyon gibi mental sorunlara da davetiye çıkardığını belirtti.

Uzmanlar, "Smartphone Pinky" gibi durumların tedavisinin mümkün olmadığını ve önlem almanın daha mantıklı olduğunu söylüyorlar. Bildik, bu durumun tedavisine ilişkin olarak, ilk olarak telefon kullanımını düzeltmek ve akıllı telefonların uygun ergonomik kullanımını sağlamak gerektiğini belirtiyor.

Sonuç olarak, akıllı telefonların yaygın kullanımının yanı sıra, bu teknolojinin olumsuz etkilerine karşı dikkatli olunması ve doğru kullanım alışkanlıklarının geliştirilmesinin önemli olduğu vurgulanıyor.

Akıllı telefonlardaki yeni tehlike: 'Smartphone Pinky'

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.