Şanlıurfa'da "Genç CHP'liler" rahatsız! İsyan manifestosu yayınladılar

CHP'den Eyyübiye Belediye Başkan adayı gösterilip daha sonra adaylığı geri alınan Mehmet Emin Ayata, partisine adeta ateş püskürdü.

Şanlıurfa'da "Genç CHP'liler" rahatsız! İsyan manifestosu yayınladılar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyasi partilerin 31 Mart seçimlerinde belediye meclis üyesi adaylarını Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etmesi sonrası ilginç gelişmeler yaşanıyor. Şanlıurfa’da da son günlerde CHP’de çatlak sesler gelmeye başladı. 

CHP tarafından hazırlanan Eyyübiye meclis üyesi aday listesinde son sırada bulunan Gamze Güzel, son sırada yazılmasından dolayı dün adaylığını geri çektiğini açıklamıştı. Güzel, yaptığı açıklamada “Şahsıma yapılan aşağılamayı kabul etmem mümkün değil” ifadelerini kullanmıştı.

Gamze Güzel’in ardından partiye sert bir tepki de Eyyübiye Belediye Başkan adayı olarak gösterilip daha sonra adaylığı geri alınan Mehmet Emin Ayata’dan geldi. 

Ayata, partisine ateş püskürdü.

Gençlik kolları ve kadın kolları temsilcileriyle birlikte, bir gençlik harekatı başlattıklarını belirten Ayata, il yönetiminin, partinin köklerinden uzaklaşan ve sadece kendi çıkarlarını gözeten bir yönetim anlayışı takındığını ileri sürerek, zehir zemberek bir açıklama yaptı.

Ayata açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa il ve ilçe yönetimindeki mevcut anlayış, temel ilkelerimize ve değerlerimize ihanet etmiş ve partimizin ruhunu zedelemiştir. Yönetimdeki liyakatsizlik ve başarısızlık, partimizi halkın gerçek taleplerine cevap veremeyen bir konuma getirmiştir. Partimizin köklerinden uzaklaşan ve sadece kendi çıkarlarını gözeten bir yönetim anlayışı, gerçek partililerin umutlarını yerle bir etmiş ve partimizde bir güvensizlik atmosferi oluşturmuştur. 

Artık sessiz kalmak mümkün değil. Yönetimdeki eksiklikleri ve hataları defalarca dile getirdik, ancak maalesef gerekli değişim sağlanamamıştır. 

Bu nedenle, gençlik kolları ve kadın kolları temsilcileriyle birlikte, partimizin içindeki mevcut yönetimden duyduğumuz derin memnuniyetsizlik ve hayal kırıklığı sebebiyle, il ve ilçe yönetimlerinin görevden alınana kadar seçim çalışmalarına katılmayacağımızı açıklamak istiyoruz. 

Bu bir gençlik hareketidir. Artık yeter! Gençlik olarak, partimizin gerçek değerlerine ve ilkelerine sahip çıkacağız. İl ve ilçe Yönetimlerinin liyakatsizliğine ve çürümesine daha fazla göz yummayacağız! 

Bu kararımızın ardında yatan temel düşünce, partimizin gerçek demokrasi anlayışına ve temsil ettiği halkın gerçek taleplerine uygun bir yönetim anlayışına dönüşmesini sağlamaktır. Bu süreçte, il ve ilçe yönetimlerinin görevden alınması sadece bir başlangıç olacaktır. 

Kamuoyunun bu duyuruya saygıyla yaklaşacağını ve Şanlıurfa da partimizin yeniden doğuşu için desteklerini esirgemeyeceğini umuyoruz. Bu zor kararı alırken partimize olan sevgimiz ve inancımızla hareket ettik. Partimize ve ülkemize hizmet etme azmimizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimizi belirtir, tüm basın mensuplarına teşekkürlerimizi sunarız”.

Şanlıurfa'da "Genç CHP'liler" rahatsız! İsyan manifestosu yayınladılar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.