AK Parti milletvekilinin “anadili evde konuşma” paylaşımına Şanlıurfa’dan tepki

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler’in “Kimsenin evinde konuştuğu anadiline karışmak gibi bir hakkımız yok ama ortak resmi dilimiz olmadan millet ve devlet olmaz” diyen açıklamasına Şanlıurfa’dan da tepki geldi.

AK Parti milletvekilinin “anadili evde konuşma” paylaşımına Şanlıurfa’dan tepki

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’de 21 Şubat Anadili Günü sebebiyle Kürtçe ve Lazca yapılmak istenen milletvekili konuşmaları TBMM Başkan Vekili Celal Adan tarafından mikrofonları kapatılarak engellendi.

Adan’ın bu müdahalelerinin ardından başlayan tartışmaya AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler attığı bir tweet ile katıldı.

Böhürler yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Dünya Anadil Günü.

Hepimizin evinde ailesinden duyarak büyüdüğü bir anadil var. Anadolu tarih boyunca bu yönden çeşitliliği ile zengin bir mozaik olmuş, bugün de bu zenginlik ile iftihar ediyoruz.

Ancak bir milletin bir araya gelmesi ve bir ortak payda yaratmasının en temel parçalarından biri de dildir. Fransızca olmadan Fransa, İngilizce olmadan İngiltere düşünülemez. İş hayatından, eğitim hayatına, sosyal yaşamdan kamu idaresine ortak paydamız Türkçe’ye sıkı sıkıya sarılmak durumundayız.

Kimsenin evinde konuştuğu anadiline karışmak gibi bir hakkımız yok ama ortak resmi dilimiz olmadan milletin ve devletin varolabileceğini iddia eden, niyeti milleti ve devleti felç etmek olan işgüzarlara da alan bırakamayacağız.

Anadil günümüz kutlu olsun.”

 

ŞANLIURFA’DAN DA TEPKİ ALDI

Ayşe Böhürler’in bu paylaşımına çok sayıda kişi tepki gösterirken, Böhürler Şanlıurfa’dan da tepki aldı. 

Gazete İpekyol’un köşe yazarlarından İbrahim Halil Arslan, bugünkü köşesinde Böhürler’in yaklaşımını eleştirerek, “Böylesi bir yaklaşım, sadece kafatasçı bir zihniyeti yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda ülkemizin zengin kültürel mirasına da ihanet ediyor.

Bir gün Türkçe azınlığa düşerse ve biri çıkıp ‘Herkes Türkçeyi evinde konuşsun’ derse bu zulüm olmaz mı? Bu sorunun cevabı açık: Evet, bu zulüm olur. Her dil, her kültür kendine özgü bir güzellik taşır ve insanlığın ortak mirasını oluşturur. Hiçbir dil, diğerinden üstün değildir ve yok sayılmayı hak etmez” ifadelerini kullandı. 

İbrahim Halil Arslan’ın yazısının tamamı için tıklayınız

AK Parti milletvekilinin “anadili evde konuşma” paylaşımına Şanlıurfa’dan tepki

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.