23 ilde FETÖ'ye eş zamanlı operasyon: 61 şüpheli gözaltında!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Kıskaç-8" operasyonlarında 61 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çok miktarda para, dijital materyal ve örgütsel dokümana da el konuldu.

23 ilde FETÖ'ye eş zamanlı operasyon: 61 şüpheli gözaltında!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Kıskaç-8" operasyonlarında 61 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya, operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz!" ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüklerince Adana, Amasya, Ankara, Aydın, Afyonkarahisar, Balıkesir, Batman, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Erzurum, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Rize, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Mardin, Muğla, Sakarya ve Zonguldak'ta gerçekleştirilen "Kıskaç-8" operasyonlarında şüphelilerin:

Örgütün sözde "Askeri Mahrem Yapılanması" ve "Emniyet Mahrem Yapılanması" içerisinde faaliyette bulundukları değerlendirildi.

Örgüt içerisinde sorumlu şahıslar ile operasyonel hatlar üzerinden irtibatlı oldukları ve kriptolu haberleşme programı ByLock kullandıkları tespit edildi.

İfade ve teşhislerde adı geçen, örgütün "Gaybubet Evi" olarak adlandırdığı Hücre Evlerinde saklandıkları belirlendi.

Örgüt koordinesinde KPSS Çalışma Evlerinde sınavlara hazırlandıkları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan toplam 61 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda çok miktarda para, dijital materyal ve örgütsel dokümana da el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin." ifadesini kullandı.

23 ilde FETÖ'ye eş zamanlı operasyon: 61 şüpheli gözaltında!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.