Evden çalışan eşinin iş görüşmelerini dinledi! 1,8 milyon dolar kazandı

ABD'de bir erkek, bir petrol şirketinde müdür olan eşinin görüşmelerini dinleyerek yaptığı satın almalar sonucu 1,8 milyon dolar kâr elde etti. Şüpheli hakkında dava açıldı.

Evden çalışan eşinin iş görüşmelerini dinledi! 1,8 milyon dolar kazandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

ABD'de bir erkek, evden çalışan eşinin işle ilgili yaptığı görüşmeleri dinleyerek edindiği bilgiler ışığında yaptığı satın almalarla 1,8 milyon dolar kazanmakla suçlandı. Tyler Loudon isimli şüpheliye 'içeriden bilgiye dayalı ticaret' suçlaması yöneltildi.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, ABD'nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Loudon'ın evden çalışan eşinin yaptığı görüşmeleri dinlediğini, buradan edindiği gizli bilgilere dayanarak yaptığı alım-satımlarla 1,8 milyon dolar kazanç elde ettiğini ileri sürdü. SEC'den yapılan açıklamada, şüphelini 'uzaktan çalışma şartlarından faydalandığı' ifade edildi. Buna göre, Loudon, geçen yıl BP petrol şirketinin Ohio merkezli bir seyahat merkezi ve dinlenme tesisini satın alma planlarıyla ilgili bilgiden yararlanmıştı.

'UZUN SAATLER ÇALIŞMA DİYE YAPTIM'

SEC'in iddiasına göre, Teksas eyaletinin Houston kentinde yaşayan Loudon, BP'de bir birleşme ve satın alma müdürü olan eşinin yaptığı pek çok telefon ve benzeri uzaktan yapılan görüşmeyi dinlemişti. Plan üzerinde çalışan eşi, söz konusu görüşmeleri yaklaşık 6 metre mesafedeki ev ofisinden yapmıştı. SEC, Loudon'ın daha sonra devralma hedefi TravelCentres'tan eşinin bilgisi olmadan 46 bini aşkın hisse satın aldığını bildirdi. Bu satın almalar, sözleşmenin açıklandığı 16 Şubat 2023'ten haftalar önce yapılmıştı. 

BP ile yapılan anlaşma kamuoyuna duyurulduktan sonra TravelCentres hisseleri yaklaşık yüzde 71 değer kazandı. Loudon, ardından elindeki tüm hisseleri sattı ve 1,8 milyon kâr elde etti. Ne yaptığını sonrasında eşine itiraf ettiği belirtilen Loudon, eşinin daha fazla uzun saatler boyunca çalışmaması için yeterince para kazanmak istediğini savundu. 

DURUMU BP'YE BİLDİRDİ, KOVULDU, BOŞANMA DAVASI AÇTI

Eşi, bunun üzerine durumu BP'ye bildirdi fakat söz konusu bilgileri eşine bilerek sızdırdığı yönünde herhangi bir kanıt olmasa da işten çıkarıldı. Loudon'ın eşi, bunun üzerine birlikte yaşadıkları evden ayrıldı ve Loudon hakkında boşanma davası açtı. 

Tyler Loudon, güney Teksas'ta açılan davada kendisi hakkındaki iddiaları reddetmedi. Bunun yerine mahkemenin onayını gerektiren 'kısmi bir hükmü' kabul etti. Söz konusu hüküm, şüphelinin herhangi bir şirkette liderlik pozisyonuna gelmesini yasaklayacak ve yaptığı satın alma işlemlerinden elde ettiği parayı faiziyle geri ödemesini şart koşacak. Mahkeme isterse şüpheli hakkında ilave para cezası kararı da verebilecek. 

40'lı yaşlarının başında olduğu ifade edilen Loudon'ın SEC tarafından denetlenmeyen bir sektördeki halka açık bir şirkette çalıştığı bilgisi paylaşıldı.

Evden çalışan eşinin iş görüşmelerini dinledi! 1,8 milyon dolar kazandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.