DEM Parti Şanlıurfa'da seçime iddialı giriyor: "Halkın iradesini yok sayanları, yok sayacağız!"

DEM Parti'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Gülşen Özer ile Celalettin Erkmen kentteki basın mensuplarıyla ile bir araya geldi. Erkmen, Şanlıurfa’nın sorunlarına değinerek, seçimde iddialı olduklarını belirtti.  Halfeti’ye seçmen taşındığı iddiasında da bulunan Erkmen, “Biz Halfeti’de hangi dairede kim yazılmış, nereden yazılmış elimizde hepsi tespitlidir.” dedi.

DEM Parti Şanlıurfa'da seçime iddialı giriyor:   "Halkın iradesini yok sayanları, yok sayacağız!"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da DEM Parti'nin seçim çalışmaları hız kazandı. Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Gülşen Özer ve Celalettin Erkmen, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Özel bir otelde düzenlenen programa Özer ve Erkmen'in yanı sıra, DEM Parti Şanlıurfa İl Eşbaşkanları Bekir Karakeçili ve Sema Aişeoğlu ile ilçe belediye eşbaşkan adayları ve partililer  katıldı.

DEM Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Celalettin Erkmen, seçimde  iddialı olduklarını belirtti. Şanlıurfa’nın sorunlarına da değinen Erkmen, kayyım anlayışını kabul etmediklerini belirtti.

ERKMEN: HEPSİ KENDİ YERLERİNDE PIRIL PIRIL, HALKTAN BİRİ

Erkmen, il ve ilçe adaylarının tamamının halktan geldiğini ve temiz siyaset anlayışına sahip olduklarını vurgulayarak, "Kayyum anlayışını reddediyoruz. Her zamankinden daha fazla güçlüyüz. Aday arkadaşlarımızın hepsi kendi yerlerinde pırıl pırıl, halktan biri. Pisliğe bulaşmamışlar. İl, ilçe örgütlerimizle birlikte halkımıza layık olacağımızın sözünü veriyorum." dedi.

“KAYYUM ATAMASINI KABUL ETMİYORUZ, ETMEYECEĞİZ”

Kayyım anlayışını kabul etmediklerini belirten Erkmen, şunları söyledi:

“Kayyum anlayışını reddediyoruz .Biz kendileri gibi sahte oylarla, sahte şeylerle, jandarmasıyla, emniyetiyle devlet imkanlarıyla gelmedik. Halfeti üniformalı insanların oy kullanmasıyla gelmedik. Biz halkın özgür iradesiyle geldik. Halkın temsilcisi olarak geldik. Bizi yok sayan, irademizi yok sayan sandığı bize çok gören iradeyi kesinlikle yok sayıyoruz. Kayyum atamasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz."

“300 PROJEDEN BİRİNİ YERİNE GETİREMEDİLER”

Erkmen, ayrıca belediye yönetiminin mevcut durumu eleştirerek, şunları kaydetti:

“Sistemleri projeleri hep top atmış, iflas etmiştir. Güvenilirliğini yitirmiştir. Bu memlekette ve bölgede depremi idare edemeyecek kadar aciz. Deprem bölgesindeki vatandaşların ekmeğini suyunu veremeyecek kadar acizdir. Urfa sel felaketinde ona her ne kadar felaket dersek… Alt yapısı olsa yollar kapanmasa imari olarak bir başkasına rant olarak sunulmasa o kadar can kaybı olmayacaktı. Biz bunları kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz bu halkın hakkettiği ölçüde halkla birlikte bu sorunları çözmeye talibiz. Projelerimiz onlardan çok daha fazla. Bizim projelerimiz onlarınki gibi değil. 300 projeden birini yerine getiremediler.”

“BİZİM PROJELERİMİZ ONLARINKİ GİBİ DEĞİL”

Şanlıurfa’daki çeşitli sorunlar olduğunu ileri süren Erkmen, gelecek projelerinden de bahsetti. 

“Bizim projelerimiz onlarınki gibi değil” diyen Erkmen, şöyle konuştu:

"Urfa’da genel itibariyle her tarafta ulaşım, yeşil alan, sosyal tesisler, sığınma evleri, kültürün yaşatılması, öğrencilerin barınma sorunu, kadına şiddet, uyuşturucu gibi bir sürü sorun var. Bununla ilgili bizim belediye anlayışımız içerisinde hepsinin cevabı var. Bizim projelerimiz onlarınki gibi değil. 300 projeden birini yerine getiremediler. Biz bunları kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz bu halkın hakkettiği ölçüde halkla birlikte bu sorunları çözmeye talibiz." 

HALFETİ'DE TAŞIMA SEÇMEN İDDİASI

Erkmen, Halfeti’ye ağırlıklı  Adıyaman, Harran ve Akçakale’den olmak üzere seçmen taşındığı iddiasında bulundu. 

“Biz Halfeti’de hangi dairede kim yazılmış, nereden yazılmış elimizde hepsi tespitlidir.” diyen Erkmen şunları kaydetti:

“Halfeti’deki mülki amirleri bunların bağlı olduğu vilayettekiler ve alt birimde onları evlerine yazdıranlar. Bu işin sorumlusudur. Biz Halfeti’de hangi dairede kim yazılmış, nereden yazılmış elimizde hepsi tespitlidir. Ağırlıklı Adıyaman, Harran ve Akçakale’den getirilmiş bir dairede 100 kişi var. Bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Biz o evin önünde oturup, gerekirse çadır kuracağız. Evinde buna izin veren de bu işin sorumlusudur. “

 

 

DEM Parti Şanlıurfa'da seçime iddialı giriyor: "Halkın iradesini yok sayanları, yok sayacağız!"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.