İsrail işgalinde bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı açıklandı

İsrail'in Gazze işgalinin üzerinden tam 141 gün geçti. Filistin Sağlık Bakanlığı saldırıların başladığı günden bu güne kadar geçen süreçte hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşların sayısını açıkladı.

İsrail işgalinde bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı açıklandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

7 Ekim’de başlayan İsrail’in Gazze işgalinin üzerinden 141 gün geçti. Her geçen gün saldırılarını arttıran Siyonist İsrail binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olurken yüz binlercesini de evsiz bıraktı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin ve yaralıların sayısını açıkladı.

Sağlık bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son 24 saate 92 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Böylece toplam can kaybının 29 bin 606'ya yükseldiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, son saldırılarda 123 Filistinlinin yaralandığı ve toplam yaralı sayısının 69 bin 737'ye çıktığı bilgisi verildi. Ancak sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri, hala enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan ölülere ulaşmakta güçlük çekiyor. Sağlık Bakanlığı açıklamasında, İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle cenazelere erişimde yaşanan zorluklar vurgulandı.

Gazze'deki İsrail saldırıları devam ederken, uluslararası toplumdan ve insan hakları örgütlerinden bu duruma son verilmesi için çağrılar yükseliyor. Sivil halkın yaşadığı acı ve zorlukların sona erdirilmesi için uluslararası toplumun daha etkili bir şekilde hareket etmesi bekleniyor.

İsrail işgalinde bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı açıklandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.