Ehliyet sınavlarında parmak izi dönemi! “Joker” devri kapandı

Yazılı ehliyet sınavlarında sıkça başvurulan ve adayın yerine üçüncü kişilerin sınava girdiği "joker" uygulaması tarihe karışıyor. Türkiye'nin trafik güvenliği ve ehliyet alım süreçlerindeki şeffaflığı artırmak amacıyla yeni bir adım atılıyor. Artık ehliyet sınavlarında parmak izi doğrulama sistemi devreye alınacak.

Ehliyet sınavlarında parmak izi dönemi! “Joker” devri kapandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ehliyet almak isteyenler arasında özellikle okuma-yazma bilmeyenlerin sıkça başvurduğu joker uygulaması, ehliyet sınavlarının güvenilirliğini tehlikeye atıyordu. Ancak yeni uygulama ile bu durumun önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Yeni sisteme göre, ehliyet kurslarında yapılan yazılı sınavlarda artık adayların parmak izi alınacak ve bu parmak izleri ile sınava girişleri sağlanacak. Böylelikle, joker uygulamasıyla sınavlara girmesi engellenmiş olacak.

Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyon Başkanı Nusret Türker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu sınavda 50 soru soruluyor, adayın 45 dakika içinde cevaplaması isteniyor. Dolayısıyla 70 alan geçiyor. Okuma yazması olmayan, yazılı sınavı geçemeyecek durumda olanlar bu tür yollara başvuruyor" dedi.

Türker, yeni sistemi şu şekilde açıkladı: "Nüfus cüzdanı alınırken parmak izi veriliyor. Yeni bir cihaz ile parmak izi alınacak ve karşılaştırma yapılacak. Eğer eşleşiyorsa adayın sınava girişi uygun olacak."

Uygulamanın trafikteki kaliteyi artırması ve ehliyet sahiplerinin gerçek bilgi ve becerilere dayalı olarak sürüş becerilerini kanıtlaması bekleniyor. Bu adım ile birlikte Türkiye'nin trafik güvenliği ve ehliyet alım süreçleri daha da güçlenecek.

Ehliyet sınavlarında parmak izi dönemi! “Joker” devri kapandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.