Şanlıurfa’daki müteahhitlerin dikkatine! Yeni yönetmelik yürürlükte

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yapı malzemeleri ve zemin laboratuvarları uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yeni yönetmeliğe göre Şanlıurfa’da artık müteahhitler çalışacakları yapı laboratuvarlarını kendileri seçebilecekler.

Şanlıurfa’daki müteahhitlerin dikkatine! Yeni yönetmelik yürürlükte

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapı malzemeleri ve zemin laboratuvarları uygulama yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca alınan karar neticesinde 22 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayınlanan yeni yönetmeliğe göre artık, müteahhitler çalışacakları yapı laboratuvarlarını kendileri belirleyecekler.

Yayınlanan yönetmelikte, “Betonarme yapıların beton deneylerinin izlenmesine yönelik kullanılacak etiket bedelleri ile betonarme yapının taşıyıcı sistemine ilişkin taze beton, sertleşmiş beton (karot) ve betonarme çeliği deney bedelleri yapı müteahhidi tarafından karşılanır. Bu kapsamda yapı müteahhidi ile laboratuvar kuruluşu arasında Ek-10’da yer alan sözleşme akdedilir. Betonarme yapılar dışında kalan diğer yapıların taşıyıcı sistemine ilişkin deney bedelleri, yapı denetimi hizmet bedeline dahildir” ifadelerine yer verilerek yapılan değişiklik kamuoyu ile paylaşıldı.

 

MÜTEAHHİTLER YAPI LABORATUVARLARINI KENDİLERİ SEÇEBİLECEK

Yönetmeliğe göre, müteahhitler yapı laboratuvarlarını kendileri seçebilecekler. Kullanılan çipleri kendileri satın alıp, sipariş edebilecek ve çalışacaklarını laboratuvarları kendileri seçecekler. 

Bu yönetmelik, mevcutta devam eden işlerde geçerli olmayacak, yapı denetim sözleşmesi aşamasında geçerli olacak. 22 Şubat tarihi itibarıyla müteahhitler, yapı denetim sözleşmesi aşamasında çalışmak istedikleri yapı laboratuvarlarına karar verebilecekler.

 

Şanlıurfa’daki müteahhitlerin dikkatine! Yeni yönetmelik yürürlükte

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.