Bağ-Kur’lulara 5 yıl erken emeklilik! Kimler emekli olabilecek?

Emeklilik hayatına ilişkin yeni düzenleme yolda. Geçtiğimiz yıl müjdesi verilen Bağ-Kur prim eşitlemesi için açıklama geldi. 1 milyon kişinin erken emekli olmasına imkan sağlayacak düzenlemede detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bağ-Kur prim gün sayısı 9000 günden tıpkı SSK’lı gibi 7200 güne inecek! Peki erken emeklilik şartları neler? Kimler düzenlemeden yararlanacak? İşte düzenlemenin hayata geçmesinin beklendiği o tarih…

Bağ-Kur’lulara 5 yıl erken emeklilik! Kimler emekli olabilecek?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca esnaf, Bağ-Kur düzenlemesini bekliyor. 9 bin prim günü ile emekli olan esnaflar, seçimden önce gelecek 5 yıl erken emeklilik düzenlemesin artık hayata gelmesini talep ediyor.

Bağ-Kur düzenlemesini bekleyen vatandaşlar, kimlerin bu kapsamda emekli olacağını merak ediyor. Bu konuda beklenen açıklama geldi ve ilk şartlar belli oldu.

Düzenlemeden sonra Bağ-Kur’lulara EYT yolu açılabilir. 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olanların bu kapsamda olup olmayacağı henüz kesinleşmedi. Eğer düzenleme 1999 öncesini kapsarsa bu tarihten önce sigortalı olanların 9 bin prim günü beklemeleri gerekiyor. Düzenlemeden sonra 7200 prim günü dolduran Bağ-Kur’lu EYT'den emekli olabilecek. Eğer düzenleme 2008 sonrası sigortalı olanları kapsarsa EYT'den yararlanılamayacak.

Tüm Bağ-Kur’lular prim eşitlemesinden faydalanamayacak. Tüm Bağ-Kur’luların prim gün sayıları 7200'e düşürülmeyecek. Berber, bakkal gibi, yanında 10-15 kişi çalıştıran küçük esnaflar düzenlemeden faydalanabilecek.

İsteğe bağlı sigortalılar bundan faydalanamayacak.

DÜZENLEME NE ZAMAN GELECEK?

Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği düzenleme henüz hayata geçmedi. Meclis bu hafta tatile giriyor ve seçim sonrasına kadar açılmayacak. Geçen gün Bakan Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada çalışmaların başladığını söylemişti. Meclis ise bu hafta tatile giriyor. Bu nedenle Bağ-Kur 7200 prim düzenlemesi seçimden sonra gündeme gelecek.

 

Bağ-Kur’lulara 5 yıl erken emeklilik! Kimler emekli olabilecek?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.