Özel’in bedelli askerlik sözleri gündem oldu! AK Parti’den sert tepki geldi

Manisa'nın Soma ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bedelli askerlikle ilgili sözleri tartışmalara neden oldu. Özel, "Türkiye'yi sevenlerden oy istiyoruz. Bedelli askerliğe kaçanlardan değil, gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Özel’in bedelli askerlik sözleri gündem oldu! AK Parti’den sert tepki geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleketi Manisa’nın Soma ilçesinde miting düzenledi. 

Mitingde konuşan Özel’in bedelli askerlikle ilgili sözleri tartışmalara neden oldu. Özel, “Türkiye’yi sevenlerden oy istiyoruz, öyle bedelli askerliğe kaçanlardan değil gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz. Zenginler bir yanda dururken emeği sömürülen işçiden, emeklilerden, emekçilerden oy istiyoruz” dedi.

 

VARANK’TAN TEPKİ

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, sosyal medya üzerinden Özgür Özel’e sert bir tepki gösterdi. Varank, "Bedelli Askerlik uygulaması ile sadece 2019'dan beri 650 binden fazla vatandaşımız askerliğini yaptı. Kanunla tanınmış bir haktan yararlanan vatandaşlarımızın vatan sevgisini sorgulamak 'dağdakilerin' oyunu bekleyen eş genel başkanın haddine mi!" şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

CUMHURBAŞKANI DANIŞMANINDAN DA TEPKİ GELDİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral da konuya ilişkin bir paylaşım yaparak, "Bedelli askerlik yapanlara hain muamelesi yapmak kimsenin haddine değil. Tüm tepkilere rağmen aday gösterdiğin Çankaya adayın bedelli yapmışken, dün savunduğun taraf ortadayken senin haddine hiç değil. Biraz daha dönersen eski yerini bulacaksın, ha gayret!" ifadelerini kullandı.

Özel’in bedelli askerlik sözleri gündem oldu! AK Parti’den sert tepki geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.