Çanakkale depremini doğru tahmin etmişti! Japon deprem uzmanı bu kez o bölgeyi uyardı

Çanakkale’de yaşanan 4.9 büyüklüğündeki depremi doğru tahmin eden Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, yaşanan son deprem dalgalarının ardından Marmara Bölgesi’ni uyardı.

Çanakkale depremini doğru tahmin etmişti! Japon deprem uzmanı bu kez o bölgeyi uyardı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, son deprem dalgasıyla birlikte Marmara Bölgesi'nde artan deprem riskine dikkat çekti. 

Amasya'nın Merzifon ilçesinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Moriwaki, Çanakkale'deki son depremin ardından yaptığı açıklamada, İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir gibi illerle birlikte Marmara Bölgesi'nin genelinde deprem riskinin her an var olduğunu belirtti.

Moriwaki, bölgedeki yapı zeminlerinin özellikle dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, yaşam üçgeni yönteminin önemine değindi. Deprem anında alınacak önlemlere de değinen uzman, su şişesi, toz maskesi, deprem çantası ve düdük gibi temel ekipmanların hazır bulundurulmasını önerdi.

NACİ GÖRÜR DE AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan, Çanakkale'deki son depremi değerlendiren Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Yenice-Gönen fayı üzerinde meydana geldiğine işaret ederek, 1953 yılında yaşanan büyük bir depremin ardından stres birikiminin devam ettiğine dikkat çekti. Görür, bölgede beklenen küçük depremlerin normal olduğunu belirtti.

Son olarak, İstanbul'dan da hissedilen Çanakkale depreminin, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kuzey kolunda gerçekleştiği ifade ediliyor. Ancak, uzmanlar olası bir İstanbul depreminin ise bu fay hattının kuzey kolunda meydana gelebileceğini dile getiriyor.

Çanakkale depremini doğru tahmin etmişti! Japon deprem uzmanı bu kez o bölgeyi uyardı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.