Merkez Bankası'ndan şok talimat! Döviz bozdurmaya gidecekler dikkat

Dolar kurundaki artışın adım adım sürdüğü günlerde bankaya bozdurmaya gidecekler dikkat etsin. Piyasanın en güvenilir isimlerinden uyarılar geldi. Merkez Bankası'ndan bankalara şok eden talimat geldi. İşte tüm detaylar...

Merkez Bankası'ndan şok talimat! Döviz bozdurmaya gidecekler dikkat

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar kurunda giderek açılan makas aralığı yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Uzman isimler bu konuda bankaya gidecekleri uyarıyor. Günden güne rekora koşan dolar hakkında piyasanın güvenilir ismi iddialarda bulundu. İşte o iddialar...

DOLARDA MAKAS ARALIĞI

Karar’da yer alan habere göre, Türkiye ekonomi piyasaları, yerel seçimler öncesinde yaşanan döviz kurlarındaki dalgalanmalarla sarsılmaya devam ediyor. Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı çarpıcı açıklamalar, Merkez Bankası'nın bankalara yönelik döviz işlemlerinde spread (alış ve satış fiyat farkı) oranlarını artırma talimatı verdiği iddialarını gündeme getirdi. Bu durum, alış ve satış kurları arasındaki farkın bazı bankalarda 1.50 TL'ye kadar ulaşmasına sebep oldu.

MERKEZ BANKASI TALİMATI

Son dönemlerde Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybı, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin getireceği belirsizlikler ve dolara yönelik artan talep nedeniyle daha da derinleşti. Merkez Bankası'nın, TL'deki değer kaybını frenlemek ve döviz piyasasındaki dalgalanmaları kontrol altına almak amacıyla son bir haftada 6 milyar doları aşkın rezerv sattığı bilgisi piyasa oyuncuları tarafından yakından takip ediliyor.

Babuşçu'nun iddialarına göre, Merkez Bankası'nın bu talimatıyla birlikte döviz kurları arasındaki makasın açılması, hem döviz alımı yapacak bireyler ve kurumlar için maliyetleri artırdı, hem de piyasada oluşan fiyatların serbest piyasa koşullarından uzaklaşmasına neden oldu. Bu gelişmeler, Türkiye ekonomisindeki döviz piyasasının işleyişine yönelik endişeleri de beraberinde getirdi.

 

 

 

Merkez Bankası'ndan şok talimat! Döviz bozdurmaya gidecekler dikkat

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.