Bakanlıktan karar geldi! Eğitimde yeni dönem başlıyor

MEB tarafından yapılan yeni düzenlemeyle beraber 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren özel okullarda önemli bir değişiklik yaşanacak. Yapılacak olan bu değişikliğe uyamayan okullara ceza yağacak. İşte detaylar…

Bakanlıktan karar geldi! Eğitimde yeni dönem başlıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan yeni düzenleme ile 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren, özel okullarda eğitim gören öğrencilerin derslerinde kullanacakları kitapları belirleme ve denetleme yetkisini güçlendirdi.

Yapılan düzenleme kapsamında, özel okulların artık Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış ücretsiz ders kitaplarını kullanmaları zorunlu hale getirildi. Bu adımın amacı, öğrencilerin uygun olmayan öğrenme materyalleriyle karşılaşma riskini en aza indirmek ve eğitim kalitesini standartlaştırmak olarak belirtildi.

Buna ek olarak, merkezi sınavlara girecek öğrenciler için de önemli bir düzenleme yapıldı. Artık ortak sınavlarda ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi merkezi sınavlarda sorulacak tüm sorular, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış ders kitaplarına dayandırılacak. Bu, öğrencilerin daha tutarlı bir eğitim almasını ve sınavlara daha iyi hazırlanmalarını sağlayacak.

Özel okulların yöneticileri de bu düzenleme ile daha fazla sorumluluk altına alındı. Kurucu veya kurucu temsilcisi ile kurum müdürleri, derslerde kullanılacak kitapların Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olmasını sağlamakla yükümlü tutuldu.

Yapılan düzenlemenin etkin bir şekilde uygulanması için Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarda kullanılan ders kitaplarını düzenli olarak denetleyecek. Bu denetimlerde, kullanılan kitapların Bakanlık tarafından ücretsiz olarak dağıtılan kitaplarla uyumlu olup olmadığı kontrol edilecek.

Son olarak, düzenlemeye uymayan özel okullara cezai müeyyideler uygulanacağı da belirtildi. Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun ilgili maddelerine göre, ders kitaplarını kullanmayan veya onaylı kitaplara uymayan okullara idari para cezası ve kademeli yaptırımlar uygulanabilecek.

Bakanlıktan karar geldi! Eğitimde yeni dönem başlıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.