LGS 2024 başvuru tarihi belli oldu! Başvurular ne zaman nasıl yapılır?

LGS başvuru tarihi belli oldu. Sınav hazırlıklarını sürdüren adayların heyecanla beklediği LGS başvuru takvimi, MEB'in kılavuzu yayınlamasıyla belli oldu. LGS sınavı bu sene 2 Haziran'da gerçekleştirilecek. Sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabilecek. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecek. Peki 2024 LGS başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?

LGS 2024 başvuru tarihi belli oldu! Başvurular ne zaman nasıl yapılır?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LGS 2024 başvuru tarihleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika açıklandı. MEB, bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Sınav hazırlıklarını sürdüren adaylar belirlenen takvim doğrultusunda başvurularını gerçekleştirecek. Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs 2024'ten itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Peki 2024 LGS başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?

 

LGS 2024 BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU

LGS kapsamında 2 Haziran 2024'te uygulanacak Merkezî Sınav'ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

LGS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabilecek.

Okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacak.

Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecek.

SINAV OTURUM SAATLERİ VE SÜRESİ

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek.

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

 

SONUÇLAR 28 HAZİRAN'DA AÇIKLANACAK

LGS sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS 2024 başvuru tarihi belli oldu! Başvurular ne zaman nasıl yapılır?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.