AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’dan flaş iddia: Yeniden Refah Partisi bizden 100 ilçe istedi

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, "Yeniden Refah'la yaptık görüşmelerimiz bir mutabakata varamadık. Çünkü bizden daha ilk görüşmelerde ve ondan sonra da istedikleri yerler, bizim zaten yüzde 50'nin üzerinde oy aldığımız iller ve büyükşehirler oldu. Kocaeli'de yüzde 55 almışız. Sakarya'da yüzde 65 ile seçilmiş. İlçe olarak İnegöl. Yüzde 65 ile seçilmiş. 100'e yakın ilçeydi" ifadelerini kullandı. Şanlıurfa'ya özel olarak da değinen Ala, Şanlıurfa'nın AK Parti'nin önemli bir kalesi olduğunu ve buradaki teveccühün yüksek olduğunu ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’dan flaş iddia: Yeniden Refah Partisi bizden 100 ilçe istedi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Grup Başkan Vekili Efkan Ala, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Şanlıurfa'ya özel olarak da değinen Ala, Şanlıurfa'nın AK Parti'nin önemli bir kalesi olduğunu ve buradaki teveccühün yüksek olduğunu ifade etti. Şanlıurfa'da yapılan yerel siyasetin aşiret yapısıyla şekillendiğini de kaydeden Ala, AK Parti'nin buna rağmen bölgede güçlü bir destek aldığını aktardı.

“ŞANLIURFA'DA GÖNLÜ AK PARTİ'DE OLAN İNSANLAR ÇOK YÜKSEK ORANDA”

“Biz orada vatandaşlarımızın gönlünü almışız ki, Şanlıurfa her zaman AK Parti'nin arkasında durdu.” diyen Ala, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın burada milletin teveccühünün bire bir ehemmiyet vermesi bakımından inanılmazdı. Şanlıurfa'da gönlü AK Parti'de olan insanlar çok yüksek oranda. Seçmeninin üçte ikisi AK Parti'dedir. Sonuçta bir kişiyi seçeceğiz. Bazı yerlerde aşiret yapısı daha güçlü. Geleneksel siyaset etme tarzının daha güçlü olduğu yerler var. Aşiret yapıları oralarda çok saygın konumdalar. Sonuçta her zaman millet AK Parti'ye oyunu veriyor. Sonuçta hepsi AK Parti çatısı altında görev yaptılar. Şanlıurfa AK Parti'nin önemli kalelerinden biridir. Teveccüh yüksek ise neden o arkadaşımızı aday yapmayalım. Demek ki yanlış okuma var. AK Parti kurumsal yapısını çok iyi biliyor olmaları gerekir. Arzu ediyoruz ki AK Parti'nin kalesi olan bir yerde bunlar olmasın. Biz orada vatandaşlarımızın gönlünü almışız ki, Şanlıurfa her zaman AK Parti'nin arkasında durdu.”

"YENİDEN REFAH BİZDEN 100'E YAKIN İLÇE İSTEDİ"

Ala, Yeniden Refah Partisi ile ittifak  görüşmelerin seyrini ve talepleri aktararak, Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti'nin zaten yüksek oy aldığı iller ve büyükşehirler de yer istediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Yeniden Refah'la yaptık görüşmelerimiz bir mutabakata varamadık. Çünkü bizden daha ilk görüşmelerde ve ondan sonra da istedikleri yerler, bizim zaten yüzde 50'nin üzerinde oy aldığımız iller ve büyükşehirler oldu. Kocaeli'de yüzde 55 almışız. Sakarya'da yüzde 65 ile seçilmiş. İlçe olarak İnegöl. Yüzde 65 ile seçilmiş. 100'e yakın ilçeydi. O kadar detayına girmek istemiyorum. Kütahya'yı, başka yerleri istediler. Görüşmelerde şöyle bir anlayıştan hareket ettik. Bizde olan yüzde 50'nin 60'ın üstünde olan il ve ilçeyi vermemizin ne anlamı olabilir? Burada bir anlaşma sağlanamadı. Anlaşamama konusunda anlaştık. Mutabakata varılmadı ve ondan sonra da Cumhur İttifakı çatısı altında değil Yeniden Refah Partisi. Bazı yerlerde, toplantılarda, bazı adayları bunu özellikle söylüyorlar. Çok net açık biçimde Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı içerisinde değildir.”

 

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’dan flaş iddia: Yeniden Refah Partisi bizden 100 ilçe istedi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.