Uyku düzeni tersine döndü! Bugün orucunu uykuya tutturanların da günü

15 Mart Dünya Uyku Günü'nde Şanlıurfa'da ilginç bir durum yaşanıyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte birçok kişi iftardan sahura kadar uyanık kalmayı tercih ediyor. Gündüz ise iftara kadar uyuyarak orucu uykuya tutturuyor.

Uyku düzeni tersine döndü!  Bugün orucunu uykuya tutturanların da günü

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Mart Dünya Uyku Günü olarak kutlanırken, Şanlıurfa'da bazı vatandaşlar için bu gün biraz ironik bir anlam taşıyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, birçok kişi iftardan sahura kadar uyanık kalıyor. Gündüz ise iftara kadar uyuyarak, orucu uykuya tutturuyor.

Bu durumda, Ramazan ayında oruç tutanlar için gün boyu uyumak, iftardan sahura kadar uyanık kalmak ise bir yaşam tarzı haline geliyor. Bu durum herkes için öyle değil. Bazıları uyurken, diğerleri ise bu zaman dilimini ibadet ve dua için değerlendiriyor.

Ancak uzmanlar, düzenli ve yeterli uyku almanın sağlık için önemli olduğunu vurguladı. Özellikle Ramazan ayında uyku düzenine dikkat etmenin, sağlık sorunlarının önüne geçebileceğini belirtti.

Şanlıurfa'da, Dünya Uyku Günü'nü Ramazan ayıyla birleştiren ve gün boyu uyuyarak geçirek insanların sayısının az olmadığı gözlemleniyor.

 

Uyku düzeni tersine döndü! Bugün orucunu uykuya tutturanların da günü

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.