Çok şaşıracaksınız! 2023’de en çok verilen isimler

Türkiye’de 2023’de doğan bebekler için en çok tercih edilen isimler belli oldu. Geçtiğimiz yıl doğan kız bebeklerine en çok Asel ismi verilirken, erkeklerde ilk tercih Alparslan oldu.

Çok şaşıracaksınız! 2023’de en çok verilen isimler

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, bu yıl doğan bebeklerin en popüler isimlerini açıkladı. Erkek ve kız bebekler için belirlenen ilk 30 isim, ebeveynlerin tercihlerini yansıtıyor ve yıla göre değişiklik gösteriyor.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ERKEK BEBEK İSİMLERİ

Erkek bebeklerde en çok tercih edilen isimlerin başında bu yıl Alparslan gelirken, 8 bin 957 bebeğe bu isim verildi. Onu sırasıyla 5 bin 538 bebekle Yusuf ve 5 bin 361 bebekle Göktuğ takip etti. Ömer Asaf, Miraç, Ömer, Kerem, Eymen ve Metehan da en çok tercih edilen erkek bebek isimleri arasında yer aldı.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN KIZ BEBEK İSİMLERİ ŞAŞIRTTI

Kız bebeklerde ise zirvenin sahibi bu yıl Asel oldu. Geçen yıla göre değişmeyen tercih, 8 bin 114 kız bebeğine Asel isminin verilmesiyle belirtildi. İkinci sırada 7 bin 614 bebeğe Zeynep ismi, üçüncü sırada ise 6 bin 895 bebeğe Defne ismi yer aldı. Asel'i Zümra, Asya, Elif, Elisa, Lina ve Gökçe takip etti.

 

 

Çok şaşıracaksınız! 2023’de en çok verilen isimler

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.