Canan Karatay “Bir kere bile ağzıma sürmedim” diyerek uyardı

Vatandaşlara yaptığı sağlıklı beslenme uyarılarıyla dikkatleri çeken Prof. Dr. Canan Karatay'dan bir açıklama daha geldi. Karatay’ın bu seferki uyarısı kaju ile ilgili oldu. İthal edilen kajunun içinde bulunan bromür gazının potansiyel tehlikelerine dikkat çeken Karatay, tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.

Canan Karatay “Bir kere bile ağzıma sürmedim” diyerek uyardı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlıklı beslenme ve kalp sağlığıyla ilgili verdiği tavsiyelerle adından söz ettiren iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay gündem olmaya devam ediyor. 

Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez kaju ile ilgili uyarıda bulundu. Karatay, Brezilya'da üretilen ve Türkiye'ye ithal edilen kajunun bozulmayı önlemek amacıyla bromür gazıyla işlendiğini belirtti.

Ancak, bu gazın sağlık açısından ciddi zararlar içerebileceğine dikkat çekti. Özellikle bromür gazının küf oluşumunu engellediğini ancak insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri bulunduğunu vurguladı.

Karatay, tüketicilere bu tarz ürünleri tercih etmemeleri ve yerel, doğal ürünlere yönelmeleri çağrısında bulundu. Onun yerine Türkiye'de yetişen fındık, fıstık ve ceviz gibi kuruyemişlerin tercih edilmesini önerdi.

"Hayatımda bir kere bile yemedim" diyerek kajunun tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan Karatay, yerel ve sağlıklı alternatiflerin bulunduğunu belirtti. Fındık, fıstık ve ceviz gibi kuruyemişlerin besleyici ve sağlıklı bir alternatif olduğunu sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın bu uyarıları, beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmek isteyen tüketiciler arasında geniş yankı buluyor. Karatay'ın önerileri, sağlıklı bir yaşam için bilinçli tercihler yapmayı teşvik ediyor.

Canan Karatay “Bir kere bile ağzıma sürmedim” diyerek uyardı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.