Bakan açıkladı: Okullarda müfredat yine mi değişiyor?

Okullarda yeni müfredat değişikliği için çalışmalar başladı. İlk etapta 1-5. ve 9. sınıflarda uygulanması planlanan MEB müfredat değişikliğinde son durum açıklaması yapan Bakan Tekin, "Müfredatta seyreltmeler olacak. Çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak." dedi.

Bakan açıkladı: Okullarda müfredat yine mi değişiyor?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEB tarafından yapılacak olan müfredat değişikliği için çalışmalarda sona yaklaşıldı. Milyonlarca öğrenci ve velinin gündeminde yer alan müfredat konusunda bir ilerleme olup olmadığına ilişkin soruya geçtiğimiz günlerde yanıt veren Bakan Tekin, "Talim Terbiye Kurulumuzun çalışması sürüyor." dedi. 

 

YENİ MÜFREDAT NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’ndan itibaren geçerli olacak müfredata ilişkin şu bilgileri verdi:

“Komisyonlar kuruldu, aylardır çalışıyorlar. Çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak. Yeni eğitim öğretim yılına yetişecek. Talim Terbiye Kurulu’nun onayından sonra yayınlayacağız. 1-5 ve 9. sınıflarda önümüzdeki eğitim öğretim yılı uygulamaya başlıyoruz.

 

YENİ MÜFREDAT NASIL OLACAK?

Müfredatta seyreltmeler olacak. Çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak. Tanıtım toplantısı yaparak açıklayacağız. Çalışmaların yüzde 80’i bitmiş durumda, önümüzdeki haftalarda tamamlanmış olacak. Kademeli olarak uygulamaya geçilecek. Kapsamlı bir değişiklik olduğu için 12. sınıfların bu yıl aldığı bir şeyi önümüzdeki yıl 11’e almış olsak, önümüzdeki sene 12’de okuyan bir çocuk o konuyu almamış olacak. Konuların birbirini izlemesi konusunda öğrenci mağdur olmasın. Her kademeye yeni başlayan öğrenciyle başlayacağız.”

Müfredatta seyreltmeler olacağını vurgulayan Bakan Tekin, "Spesifik olarak nelerin seyreltildiğini bilmiyorum. Bunun için komisyonlar kuruldu. Aylardır çalışıyorlar. Denetlemek ve onaylamakla görevli Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı da onaylayacak sadece ilkesel olarak çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak. Biter bitmez gündeme getireceğiz. Bir tanıtım toplantısı yaparak burada açıklayacağız. 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanacak. Çalışmaların yüzde 80’i bitmiş durumda önümüzdeki haftalarda hepsi tamamlanmış olacak ve kademeli olarak uygulamaya geçilecek" ifadelerini kullandı.

Bakan açıkladı: Okullarda müfredat yine mi değişiyor?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.