Uzmanı tarih verdi: Otomobil almak isteyenler dikkat

Bankalardaki mevduat faizlerinin yükselmesi, otomobil satışlarında dikkate değer bir hareketlilik yaratıyor. Uzmanlar, bu durumu otomobil almak isteyenler için bir fırsat olarak değerlendiriyor.

Uzmanı tarih verdi: Otomobil almak isteyenler dikkat

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mevduat faizlerindeki artışın etkisiyle, birçok ikinci el araç satıcısı ve galeri sahibi, elindeki araçları satıp mevduat hesaplarında değerlendirme yoluna gidiyor. 

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, seçim sonrası dövizdeki artış beklentisiyle nakde geçen veya mevduata yatırım yapan araç satıcılarının ve galeri sahiplerinin sayısının arttığını belirtiyor.

Ancak, alıcıların kredi bulma konusundaki zorlukları nedeniyle, araç satıcılarının elinde fazla araç bulunurken, alıcı sayısının azaldığına dikkat çekiliyor. Bu durum, ekonominin çarklarını yavaşlatırken ticareti de olumsuz etkiliyor.

Erdem, gerçekten otomobile ihtiyacı olan tüketiciler için bu dönemin iyi bir fırsat olduğunu vurguluyor ve belirsizliklerin çözülmesini umut ediyor.

Sektör temsilcilerinden Erdem'in yaptığı açıklamalarda, mevcut belirsizliklerin hem nihai tüketicilerde hem de ticari işletmelerde otomobil satın alma isteğini azalttığı, ancak satışlarda artış yaşandığı ifade ediliyor. Erdem, sektörde yaşanan bu değişikliklerin önemli olduğunu ve uzun vadede otomotiv sektöründe varlığını sürdüremeyecek işletmelerin olduğunu düşünüyor.

Otomobil almak isteyenler için ise önümüzdeki aylarda fiyat artışı ve kredi şartlarının sıkılaşması beklendiğinden, şu anki dönemin bir fırsat olduğu vurgulanıyor.

Uzmanı tarih verdi: Otomobil almak isteyenler dikkat

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.