Büyükşehir’den 30 milyonluk tanıtım bütçesi iddiası

Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Kasım Gülpınar’ın seçim ofisi ve bazı partililer, sosyal medya hesaplarında Büyükşehir Belediyesinin tanıtım amaçlı 30 milyon lira para harcamasını gündeme getirmişti. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada bütçenin dolaylı yoldan doğrulandığı ancak Şanlıurfa’nın tanıtımı amaçlı kullanıldığı savunuldu.

Büyükşehir’den 30 milyonluk tanıtım bütçesi iddiası

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart yerel seçimlerine 15 günden az bir süre kala Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bir iddia ortaya atıldı. 

Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Kasım Gülpınar’ın seçim ofisi ve bazı partililer, Büyükşehir Belediyesinin reklamlar için 30 milyon lira medyaya aktardığını ileri sürdü.

Basın kuruluşlarına reklam ve tanıtım amacıyla verildiği öne sürülen ücretlerin belgeleri de paylaşılırken, iddialar gündeme oturdu. 

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi iddialara ilişkin açıklama yaptı. 

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığına şehrin tanıtımı ve yapılan hizmetlerin halka ulaştırılması amacıyla belediye meclisince bir bütçe tahsis edildiği doğrulanan Büyükşehir Belediyesinin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“Daire başkanlığı bu bütçeyi yasal çerçevede kullanmaktadır, bu nedenledir Şanlıurfa’mızın turizm potansiyeli son yıllarda üç katı artış göstermiştir. Kaldı ki benzer şehirlerin bütçeleri en aşağısı belediyemizin beş-on katı kadardır. 

Açıklanan istatistiklere baktığımızda, bacasız sanayii niteliğindeki turizmin katlanarak büyüdüğü; pandemi döneminde dahi milyonlarca turistin şehrimizi ziyaret ettiği açıktır. Şanlıurfa’nın ufku ve vizyonu sadece yerel ve bölgesel turizmle sınırlı tutulamaz. Ulusal çapta, milletlerarası büyük bir potansiyel barındıran şehrimiz, hizmetin en iyisine, en güzeline lâyıktır.

 

‘BELGELERİ MALUM YAPILANMANIN BENZER UYGULAMALARIYLA ELDE EDEREK…’

Bir takım belgeleri malum bir yapılanmanın benzer uygulamalarıyla elde ederek, çarpıtarak ve abartarak yayınlayan kişilerin; şehrimizi baskı altına alarak içine kapatmak, komşuları ile rekabet edemeyecek hale gelmesi için verdiği çabalar beyhudedir. 

Şanlıurfa yoluna devam edecek. Şanlıurfa içindeki değerleri ile tanıtılmaya, turizme katkı vermeye devam edecek. Halkımız tüm yapılan faaliyetlerden haberdar olacak. “

Açıklamada, kamuoyunu yanıltıcı haberleri yapan ve yaptıranların hukuk önünde hesap vereceği kaydedildi.

Büyükşehir’den 30 milyonluk tanıtım bütçesi iddiası

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.