Gökhan Zan'ın adaylığı neden geri çekildi? İşte kararın perde arkası

TİP’in gece yarısı Hatay Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmesi çok konuşuldu. Gazeteci İsmail Saymaz, TİP'in Gökhan Zan'ın adaylığını neden geri çektiğini açıkladı. Saymaz, “Gökhan Zan’a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu teklif ediliyor. Zan, ‘5 milyon dolar olmaz mı’ diyor” ifadelerini kullandı.

Gökhan Zan'ın adaylığı neden geri çekildi? İşte kararın perde arkası

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala adaylarla ilgili yaşanan ilginç gelişmeler devam ediyor. 

Son olarak Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini açıkladı. TİP’in kararı gündem oldu.

TİP'ten yapılan açıklamada, "Hatay İttifakı’nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Ancak TİP'in en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz." İfadelerine yer verildi.

 

GÖKHAN ZAN'IN ADAYLIĞI NEDEN GERİ ÇEKİLDİ?

Gazeteci İsmail Saymaz, TİP'in açıklamasında belirttiği "şaibenin" ne olduğunu ve Gökhan Zan'ın adaylığının neden geri çekildiğini katıldığı televizyon yayınında açıkladı. Saymaz'ın anlattıkları şöyle:

"İddiaya göre Turgay Kocakaya adlı kişi, Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti ile pazarlığa girdiğini söylüyor ve AK Parti il binasındaymış gibi oradan arayarak bir pazarlık yaptığını söylüyor. 3 milyon dolar karşılığında adaylıktan çekilmemesi yönünde anlaştığını iddia ediyor. Zan'ın da 'Bu 5 olmaz mı' diye cevap verdiği söyleniyor. Turgay Kocakaya'nın bu görüşmeyi başka bir telefondan görüntülü kaydettiği ve Gökhan Zan'a da şantaj yapmaya başladığı ifade ediliyor. Bu görüşme dışında ikili arasında bir telefon kaydı daha olduğu söyleniyor. Bu telefon kaydında ise TRT ve başka kanallarda Gökhan Zan'ın spor yorumculuğu yapmak istediği ifade ediliyor.

 

ZAN: KAYITLAR MONTAJ

Bu iki konuşma kaydı Turgay Kocakaya tarafından Hatay'da gezdirilmeye başlanıyor. Bu kayıt da Lütfü Savaş'ın eline ulaşıyor daha sonra TİP Genel Merkezi'ne geliyor. TİP iki kaydı da dinliyor. Gökhan Zan ile görüşüyorlar. Zan, birinci kayıttaki para iddiasını tümüyle reddediyor. Ben Gökhan Zan ile görüştüm, Zan, Turgay Kocakaya'nın kendisini tehdit ettiğini doğrulayıp, kayıtların montaj olduğunu söyledi. Deepfake yoluyla üretilmiş olabileceğini söyledi. Bu kayıtlarla kendisinden para sızdırılmak istendiğini belirtti.

 

TİP ZAN'A İKNA OLMAMIŞ

Suç duyurusunda bulunup ses kayıtlarının analiz edilmesi gerektiğini belirtti fakat TİP kendisinin açıklamasına ikna olmadığı için adaylığının geri çekilmesi talep edilmiş. Bugün de iki kayıt Gökhan Zan tarafından savcılığa sunulmuş, suç duyurusunda bulunmuş. TİP, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekse de yasal olarak Zan, pusulada TİP'in adayı olarak seçime girecek.”

Gökhan Zan'ın adaylığı neden geri çekildi? İşte kararın perde arkası

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.