YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Erdoğan'ın yeniden adaylığına hiçbir muhalefet partisi evet demeyecektir

Cumhur İttifakı'nın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için yaptığı çağrıya YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç net yanıt verdi, “Hiçbir muhalefet partisi evet demeyecektir.” dedi.

YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Erdoğan'ın yeniden adaylığına hiçbir muhalefet partisi evet demeyecektir

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

T24 yazarı Cansu Çamlıbel, Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç ile yaptığı röportajda, Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin önünü açabilecek bir anayasa değişikliğine ilişkin yaklaşımlarını da sordu. 

Temelde başkanlık sistemini desteklediklerini belirten Kılıç, böyle bir öneriye sıcak bakmadıklarını ifade etti.

Cansu Çamlıbel'in söyleşisinin bir bölümü şöyle: 

"Bugün sahada sizi ve Yeniden Refah Partisi İl Teşkilatı’nın bir bölümünü takip etme fırsatım oldu. Sahadaki tavrınıza bakılırsa 31 Mart’ta Yeniden Refah Partisi’nin Ankara ve İstanbul’da Cumhur İttifakı lehine çekilmesi ihtimali ortadan kalkmış gibi gözüküyor.

Anlamsız bir soru olur, anlamsız bir yorum olur. Yüksek Seçim Kurulu partilerin seçime girme yeterliliklerine göre o pusulaları basıyor, oluşturuyor. 

Partiler adaylarını ilan ettiler. Parti teşkilatları da kendi adaylarının peşinden gitmek arzusunda. Bir de şöyle bir durum var; herhangi bir yerde aday çıkarmadığınızda sizin seçmeninizi partiye tümden konsolide etme şansınız zaten yok.

-Anayasanın açık hükümlerini uygulamamakta bir beis görmeyen ve Anayasa Mahkemesi ile kavgasında alenen hükümet tarafından desteklenen bir Yargıtay var. Bu normal bir durum mu? 

Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki çatışma, bir yetki çatışmasına dönüşmek üzere. Bu çatışmanın gitmesi, yoruma mahal bırakılmaması için bir anayasa değişikliği yapılması gerekiyor. Bu anayasa değişikliğinin ivedi yapılması lazım.

-O halde Yeniden Refah Partisi yerel seçimlere kendi başına gidiyor olsa da yerel seçimlerden sonra Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin gündeme getirebileceği olası bir anayasa değişikliği teklifine destek verebilir. Ben sözlerinizden bunu mu anlamalıyız?

Bir anayasa değişikliği teklifi var mı ortada? Varsa bilelim. Görmediğin anayasa değişikliği teklifine ‘evet’ ya da ‘hayır’ nasıl diyebilirsiniz? CHP'den gelecek bir anayasa değişikliği teklifine de ‘evet’ denilebilir. AK Parti'den gelecek bir anayasa değişikliği teklifine de ‘evet’ denilebilir. Önemli olan içinde ne olduğu. 

-Siyaseti yakından takip edenlerin ortak kanaati Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 31 Mart’tan sonra bir anayasa değişikliği paketi hazırlayarak içine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir kez daha -yani dördüncü kez- seçilmesinin önünü açacak bir düzenlemeyi de dahil edeceği yönünde. 

Böyle bir teklife hiçbir muhalefet partisi ‘evet’ demeyecektir."

 

 

YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Erdoğan'ın yeniden adaylığına hiçbir muhalefet partisi evet demeyecektir

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.