Dikkat çeken araştırma: Çalışanların en büyük pişmanlığı şaşırttı!

Resume Now'ın 4 ülkede yaptığı araştırmaya göre, çalışanların en büyük pişmanlığı yüzde 60 ile maaş zammı istememek oldu.

Dikkat çeken araştırma: Çalışanların en büyük pişmanlığı şaşırttı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resume Now'ın Ocak ayında ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'da 1.000 çalışanla yaptığı ankete göre, çalışanların %66'sı işle ilgili pişmanlıkları olduğunu söylüyor.

En yaygın kariyer pişmanlıkları şunlar:

- Ücret artışı istememek (%60)

- İş-yaşam dengesine öncelik vermemek (%59)

- Bir işte çok uzun süre kalmak (%58)

- Yeni bir iş için maaş pazarlığı yapmamak (%58)

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, CNBC Make It'te yer alan habere göre Resume Now raporunda, genel olarak pişmanlıkların çoğunun bir eylemde bulunmaktan ziyade eylemsizlikten kaynaklandığını belirtiyor. Örneğin, bir işte çok uzun süre kaldıkları için pişman olduklarını söyleyenlerin oranı, işi bıraktıkları için pişman olanlara kıyasla daha yüksek (%38).

Doğru araçlara sahip olmak, çalışanların bu en önemli pişmanlıklardan bazılarından kaçınmalarını sağlayabilir. Örneğin, maaş zammı istemek zordur, ancak stratejik olmanın yolları vardır. Para uzmanı Ramit Sethi, resmi talebi yapmadan birkaç ay önce zemin hazırlamaya başlayın diyor.

Öncelikle, başarınızı nasıl ölçtüklerini ve sizden ne beklediklerini tartışmak için patronunuzla bir toplantı planlayın. Birlikte, rolünüzde ilerlemek için iki ila üç eyleme geçirilebilir hedeften oluşan bir liste hazırlayın. Hedefleriniz doğrultusunda çalışırken patronunuzu bilgilendirin, böylece hedeflerinize ulaştığınızda zam talep ettiğinizde ilerleme kaydınız olacaktır.

Bir işte çok uzun süre kalmak ve yeni bir iş için maaş pazarlığı yapmamak da diğer maliyetli hatalardır. Veriler, daha fazla para kazanmanın en tutarlı yollarından birinin iş değiştirmek olduğunu gösteriyor (son aylarda yeni işe girenlerin maaşlarındaki artışlar sabitlenmiş olsa da).

Bu, kendinize yeni ve daha yüksek bir maaş belirlemek için yerleşik bir fırsattır. Çoğu insan bu fırsatları değerlendirmez, ancak değerlendirdiklerinde işe yarar: 2022 Fidelity Investments araştırmasına göre, ABD çalışanlarının %58'i ücret pazarlığı yapmadan yeni bir işe girdi, ancak bunu yapanların %85'i karşı teklifte bulunuldu ve daha yüksek bir teklif aldı.

Kariyer uzmanları, bir işin ne kadar maaş verdiğini ve bu aralıkta nereye düştüğünüzü anlamak için pek çok çevrimiçi kaynak bulunduğunu; önemli olanın araştırılmış, kendinden emin olmak ve adaylığınızı uzmanlığınız ve hevesinizle kanıtlayabilmek olduğunu söylüyor.

Genel olarak, Y kuşağının yüzde 70'i ve X kuşağının yüzde 69'u olmak üzere, kariyerlerinin ortasındaki çalışanlar en fazla pişmanlık duyduklarını söylerken, Baby Boomers kuşağının yüzde 52'sinin pişmanlık duyma oranı yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde düşmektedir. 

 

Dikkat çeken araştırma: Çalışanların en büyük pişmanlığı şaşırttı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.