Dünyanın en iyi dürümleri açıklandı: Tantuni de listede

Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas (Lezzet Atlası) adlı web sitesi dünyanın en iyi dürümlerini açıkladı.

Dünyanın en iyi dürümleri açıklandı: Tantuni de listede

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lezzet eleştirmenlerinin incelemelerini ve yemekler hakkında yapılan araştırmaları bir araya getiren seyahat rehberi TasteAtlas, dünyanın en iyi dürümlerini sıraladı.

Listede 2'nci sırada tantuni, 27'nci sırada Antep kökenli nohut dürümü yer aldı. 

1. Gyros / Yunanistan

Gyros, dikey bir döner şişinde pişirilen ve domates, soğan, patates kızartması ve caciki gibi malzemelerle birlikte sarılmış veya pide ekmeğine doldurulmuş olarak servis edilen bir yemektir.

2. Enchiladas suizas / Meksika

İsviçre tarzı enchilada olup, üstüne, süt veya kremadan elde edilen beyaz renkte bir sos gezdirilir. Meksika'ya göç eden İsviçreliler tarafından ülkeye getirilmiştir. Enfrijolada - Üstüne acı biber sosu yerine frijoles refritos konur.

3. Tantuni / Türkiye

Tantuni, ince dilimlenmiş dana veya kuzu etinden oluşan, Türk baharatları ve otlarla tatlandırılan, genellikle soğan ve domatesle pişirilen, Mersin'e özgü geleneksel bir sokak yemeğidir. Özel tasarlanmış tantuni tavalarında pişirilir.

4. Carne Asada Burrito / ABD

Carne asada burrito, San Diego kökenli bir burrito türüdür. Yemek, üzerinde carne asada eti, pico de gallo ve guacamole bulunan büyük bir tortilladan oluşur. Carne asada parçaları, sığır eti (etek veya yan biftek), limon suyu, limon suyu, tuz, karabiber ve soğanın birleşiminden yapılır.

5. Mulita / Meksika

Mulitalar bazen "steroidli quesadillas" olarak tanımlanır. Meksika yemeği genellikle ızgara et parçaları, peynir ve salsa veya guacamole sosla doldurulmuş çıtır bir tortilladan oluşur, ancak dolgular bir yemek tezgahından diğerine farklılık gösterebilir.

6. Burrito / Meksika

Burrito bir Meksika yemeğidir. Dürüme benzer. Tortillanın katlanış biçimi, içerisine sürülen fasulye püresi, et, tavuk, peynir gibi malzemelerle değişik çeşitler hazırlanabilir.

Kaynak: Gazete Duvar

Dünyanın en iyi dürümleri açıklandı: Tantuni de listede

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.