YSK yapılan itirazı kabul etti! Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek

YSK, Van'da mazbatanın DEM Partili Abdullah Zeydan'a verilmesine karar verdi.

YSK yapılan itirazı kabul etti! Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van'da seçimi büyük farkla kazanmasına karşın İlçe Seçim kurulu tarafından mazbatası verilmeyen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın başkanlığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iade edildi.

DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, Yüksek Seçim Kurulu'nun Van İl Seçim Kurulu'nun kararını kaldırarak mazbatanın Abdullah Zeydan'a verilmesine karar verdiğini duyurdu. Mehmet Rüşti Tiryaki "YSK itirazımızı oy çokluğuyla kabul etti. DEM Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan mazbatasını alacak" dedi.

DEM Parti, Van İl Seçim Kurulu'nun, oy çokluğu ile aldığı kararı YSK'ye taşımıştı.

7 KABUL 4 RET OYU 

Kurul, bugün gündem toplantısında başvuruyu ele aldı. Partinin itirazını kabul eden Kurul, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti. Karara ilişkin YSK önünde açıklama yapan Tiryaki, YSK'nin oy çokluğuyla itirazlarını kabul ettiğini belirterek, "Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları bildiğiniz gibi kesin. Herhangi bir itiraz olanağı yok. Anayasa Mahkemesi denetimine de tabii değil. Dolayısıyla başvurulacak başka bir makam olmadığı için mazbata Abdullah Zeydan'a verilecek" diye konuştu.

'DEMOKRATİK KAMUOYUNUN DİRENİŞİ SONUÇ VERDİ'

DEM Parti sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"Kürt halkının, dostlarımızın ve demokratik kamuoyunun direnişi sonucunda Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmesine karar verilmiştir. Her Bijî Berxwedana Gelê Kurd!"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da karar üzerine X hesabından yaptığı açıklama "Yaşasın halkımız, yaşasın Van halkının direnişi. Olması gereken oldu ve Van halkının iradesi hayat buldu. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.


 

YSK yapılan itirazı kabul etti! Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.