Seçim yenilgisi sonrası Erdoğan’dan talimat! Son 10 gün neler oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında oy kaybının nedenlerini araştırması için oluşturulan çalışma kurullarının neleri masaya yatıracağı belirlendi. Bununla ilgili bir kurul oluşturulması talimatını veren Erdoğan, kısa sürede bir rapor hazırlanıp kendisine sunulmasını istedi.

Seçim yenilgisi sonrası Erdoğan’dan talimat! Son 10 gün neler oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

31 Mart yerel seçimlerinden istediği sonucu alamayan AK Parti'de bunun nedenleri araştırılmaya başlandı. Bununla ilgili bir kurul oluşturulması talimatını veren Erdoğan, kısa sürede bir rapor hazırlanıp kendisine sunulmasını istedi.

SON 10 GÜNLÜK SÜRENİN ANALİZİ

Hürriyet'te yer alan bilgiye göre; MYK'da parti kurmaylarınca seçmenin davranışını son 10 gün belirlediği, parti oyunun en çok bu süreçte eridiği değerlendirilmişti. Tespitler doğrultusunda, çalışma gruplarından bir ekip özellikle bu süreci inceleyecek ve son 10 günde seçmen davranışını neyin etkilediğinin analizini yapacak.

40 SORULUK BİR ANKET YAPILACAK

AK Parti 81 ilde yeniden sahaya iniyor. Buna göre büyükşehir, il, ilçe ve belde fark etmeksizin buralarda seçmenin kendisine neden oy vermediğine dair yaklaşık 40 soruluk açık uçlu anket yapacak. Vatandaşa, 'Ne beklentiniz var?', 'AK Parti belediyesinden memnun muydunuz?', 'Neden sandığa gitmediniz?' gibi sorular sorulacak. Anketler çalışma kurullarında değerlendirilip, Erdoğan'a sunulacak.

BALKON KONUŞMASINDA SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı balkon konuşmasında "Özeleştiri" vurgusu yaparak seçim sonuçlarını enine boyuna değerlendireceklerinin mesajını vermişti. Erdoğan açıklamasında "Partimizin organlarında mahalli idareler seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız. Her zaman demokrasinin, sandığın tarafında yer aldık. Bugün de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ediyor, milletin iradesinin üzerinde güç tanımıyoruz. Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız" demişti.

 

 

 

Seçim yenilgisi sonrası Erdoğan’dan talimat! Son 10 gün neler oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.