Şanlıurfa’da 2 Haziran'da seçimler yenilenecek! Okullarda sınav mı yapılacak yoksa seçim mi?

Şanlıurfa’nın Hilvan, Halfeti ve Siverek ilçelerinde mahalli idareler seçimleri 2 Haziran Pazar günü yenilecek. Ancak aynı gün binlerce öğrenci de LGS sınavına girecek. Bu ilçelerdeki okullarda sınav mı yoksa seçim mi yapılacak? Öğrenciler sınav tarihinin değiştirilip değiştirilmeyeceğini merak ediyor.

Şanlıurfa’da 2 Haziran'da seçimler yenilenecek! Okullarda sınav mı yapılacak yoksa seçim mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının tarihini 2 Haziran olarak açıklamıştı. Bu tarih, Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart yerel seçimlerinin itirazlar nedeniyle yeniden yapılmasına karar verdiği günle çakışıyor. 

Seçimde oylar okullarda kurulan sandıklarda kullanılıyor, ayrıca sandıklarda çok sayıda öğretmen de görev alıyor. 

YSK’nın yerel seçimlerin Hilvan, Halfeti ve Siverek ilçelerinde seçimlerin yenilenmesine karar vermesi sonrası bu ilçelerde sınavın nasıl uygulanacağı, sınav tarihinin değiştirilip değiştirilmeyeceği konusunda kafa karışıklığı yaşanıyor. Bu ilçelerdeki okullarda sınav mı yoksa seçim mi yapılacak?

Seçimin yenilenmesi kararı alındıktan sonra dün gece silah seslerinin susmadığı Siverek’te seçim gününün gergin atmosferi, sınava girecek öğrencileri olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor. 

Bu yıl LGS her okulda yapılmayacak olsa da ilçe merkezlerindeki alternatif okullar bulunmasına karşın köylerde ne yapılacağı merak konu. Zira köylerde tek okul bulunuyor. 

 

MEB’TEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

MEB, YSK tüm itirazları karara bağladıktan sonra seçimin yenileceği yerlerin netleşmesini beklediği belirtiliyor. Bunun ardında MEB, söz konusu ilçelerde sınavlarla ilgili kararını duyuracak. 

 

BİR HAFTA SONRASINDA DA YKS VAR

LGS’nin sonrasındaki hafta sonu ise 8-9 Haziran tarihlerinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) düzenlenecek. Her yıl okullar tatile girdikten sonra yapılan YKS, bu yıl okulların kapanma tarihi ile Kurban Bayramı tatili çakıştığı için bir hafta öne çekilmişti. YKS sonrasındaki hafta sonu ise Kurban Bayramı’na denk geliyor.

Şanlıurfa’da 2 Haziran'da seçimler yenilenecek! Okullarda sınav mı yapılacak yoksa seçim mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.