YSK’de olağan itiraz süreci bitti: O itirazlar karara bağlandı

YSK'ye yerel seçime ilişkin olağan itirazlarda süre tamamlandı. 7 Nisan’da başlayan olağanüstü itiraz süreci ise 14 Nisan Pazar gününe kadar sürecek. YSK'de şu ana kadar il, ilçe ve belde seçimleri için toplamda 81 itiraz sonuçlandırıldı.

YSK’de olağan itiraz süreci bitti: O itirazlar karara bağlandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart Yerel Seçimi'nin ardından Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) il seçim kurullarından çıkan kararlara karşı yapılan olağan itirazlar için süre tamamlandı.

Oy sayımının tamamlanmasının ardından ilçe, il seçim kurulları ile YSK’ya itiraz süreci başladı. Sonuçlara ilişkin ilçe seçim kurullarına 2 Nisan 15.00’e kadar, il seçim kurullarına 5 Nisan 17.00’ye kadar, YSK’ye ise 10 Nisan 17.00’ye kadar itirazlar iletildi. YSK’ye sadece il seçim kurulu ve il birleştirme tutanaklarına karşı itiraz yapılabildi.

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ SÜRECİ 14 NİSAN PAZAR GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

YSK'de şu ana kadar il, ilçe ve belde seçimleri için toplamda 81 itiraz sonuçlandırıldı. İtirazların 18'i AK Parti’den gelirken bunların 17'si reddedildi, 1'i kabul edildi. CHP’nin Hatay dahil yaptığı 24 itirazın tamamı reddedildi. MHP'nin 9 itirazının tamamı da reddedildi. DEM Parti’nin YSK’ya yaptığı 12 itiraz başvurusundan ise biri Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olmak üzere 2'si kabul edildi.

Öte yandan Yeniden Refah Partisi’nin 9, Büyük Birlik Partisi’nin 4, İYİ Parti'nin 1, Vatan Partisi'nin 1 itirazı reddedildi. Ayrıca 3 belde için yapılan itirazlar da reddedildi.

7 Nisan’da başlayan olağanüstü itiraz süreci ise 14 Nisan Pazar gününe kadar sürecek. YSK’nin itirazları değerlendirmesinin ardından kesin seçim sonuçlarının açıklanması beklenecek. 

 

YSK’de olağan itiraz süreci bitti: O itirazlar karara bağlandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.