TCMB, Brezilya ve Kazakistan Merkez Bankalarıyla mutabakat zaptı imzaladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Brezilya ve Kazakistan Merkez Bankaları ABD'nin başkenti Washington'da mutabakat zaptı imzaladı.

TCMB, Brezilya ve Kazakistan Merkez Bankalarıyla mutabakat zaptı imzaladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Brezilya ve Kazakistan Merkez Bankaları ile merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine zemin oluşturmak üzere mutabakat zaptları imzaladı.

TCMB tarafından yapılan açıklamaya göre, Brezilya Merkez Bankası ile imzalanan mutabakat zaptına, TCMB Başkanı Fatih Karahan ve Brezilya Merkez Bankası Başkanı Roberto Campos Neto tarafından ABD'nin başkenti Washington'da imza atıldı. Anlaşma kapsamında, iki merkez bankası arasında bilgi alışverişi ve teknik işbirliği imkanlarının geliştirilmesi planlanıyor.

TCMB ile Kazakistan Cumhuriyeti Merkez Bankası arasındaki mutabakat zaptına da, Fatih Karahan ve Kazakistan Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Timur Suleimenov tarafından Washington'da imza atıldı. Bu anlaşma ile de iki ülke merkez bankaları arasında makro-ihtisas politikaları, finansal piyasalar ve ödeme sistemleri gibi alanlarda işbirliği artırılacak.

TCMB, Brezilya ve Kazakistan Merkez Bankalarıyla mutabakat zaptı imzaladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.