Şanlıurfa’da seçim sonrası sular durulmuyor! İstifa eden başkan istifaya çağrıldı

Birecik’te DEM Parti’den aday olan ve seçimleri kazanan Mehmet Begit, geçtiğimiz günlerde partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Begit’in istifası Dem Parti’de tepkilere neden olurken son olarak DEM Parti Birecik İlçe Örgütü, Begit’i istifaya davet etti.

Şanlıurfa’da seçim sonrası sular durulmuyor! İstifa eden başkan istifaya çağrıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart seçimlerinde DEM Parti’den aday olan ve seçimleri kazanarak Birecik Belediye Başkanı seçilen Mehmet Begit, geçtiğimiz günlerde partisinden istifa etmişti. 

Begit’in istifasının ardından parti içinde birçok kesimden tepkiler gelirken, son olarak DEM Parti Birecik İlçe Örgütü, Begit’i istifaya davet etti. 

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ve ilçe yönetiminde bulunan isimler Birecik İlçe Örgüt binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Partimizi ve ilçemizi temsiliyet anlamında destek verdiğimiz eş başkan adayımız Begit’in in 1 nisan gününden itibaren tutumları ve fikirleri maalesef değişmiş ve bu zat 180 derece dönmüş bulunmaktadır. Eş başkanlık, şeffaf ve halkçı yönetim başta olmak üzere partimizin yönetim ilkelerini ret eden ve verdiği sözleri tutmayan bir yaklaşıma girmiştir.

Bu değişimi düzeltmeye, dengelemeye çalıştığımız bu süreçte olağanüstü meclis toplantısı kararı alıp belediyeye ait taşınmazların, dükkan ve arsaların satışı hakkında yetkinin sadece kendisinde toplanmasını istemesi partimiz çizgisi dışına tamamıyla çıktığının kanıtı olmuştur. Meclis üyelerimizin çoğunluk oylarıyla bu önerge iptal olmuştur. Burada çalmaya, ranta karşı, halkın malına sahip çıkan iki anlayışın çatışması vardır. Asıl kırılma noktası budur. Biz dem parti olarak halka söz verdiğimiz gibi halka hizmet edip halkın malını korumaya devam edeceğiz. Meclis üyelerimiz de her türlü hırsızlığın önüne geçecek ve Birecik halkını doğru ve şeffaf bir şekilde bilgilendirmeye devam edecekler.  Ranta ve yolsuzluklara asla taviz vermeyeceğiz. 22 bin oyu veren seçmenin talebi ve beklentisi de budur.

Bu fikir ayrılığı Kamuoyuna her ne kadar bayrak poster diye gerekçelendirilse de fikir ayrılığının temelinde, yapılması muhtemel bir yolsuzluğun önlenmesi olduğunu bütün halkımıza duyuruyoruz. bayrak ve Atatürk posteri Begit tarafından yapılan ihanet eylem planına alet edilmiştir. Bayrağa en büyük ihaneti yapanlar, bu söylemin arkasına sığınıp halka ihanetlerini ve oy gaspını gizlemeye çalışanlardır. 

Burada 31 Mart’tan sonra yaşanan birkaç duruma da değinmek lazım. 

Birecik halkının beklentisi olan belediyeye ait borçların belediyeye asılması konusundaki bütün ısrarlarımıza rağmen bu zat AK Parti’yi ve yıllardır Birecik’te hüküm süren rant anlayışını korumak istemiştir. Belediye borçları  ve yolsuzlukları konusunda halkın doğru bilgi edinme hakkını engellemek istemiştir. bu zat 31 Mart’tan itibaren defalarca AK Partililer ile görüşme yapmış kirli pazarlıklar içine girmiştir.

Genel merkezimizin bu şahsa hiçbir aktarımı olmamıştır. Sadece bir genelge gönderilmiş ve başkanların 1. 2. Ve 3 üncü akrabaları belediyede işe alınmayacaktır şekilde bildirilmiştir. Genel merkezimiz de bu şahsın planlarına engel olmuştur. 

Ayrıca belediye meclis üyemiz Ahmet Arar arkadaşımıza istifa günü Halil Aykılıç üzerinden rüşvet teklif edilerek, istifa oyununun bir parçası haline getirilmek istenmiştir. Ama Ahmet arar arkadaşımız parti ile yola devam etme kararlılğı göstermiş ve kirli planların bir parçası olmamıştır.

Bu kirli teklif sadece bir meclis üyemize yapılmamıştır. 31 Mart’tan sonra ayrıyeten üç belediye meclis üyemize rüşvet, dükkan, arsa ve yakınlarını işe alayım, benimle beraber hareket edin şeklinde kirli pazarlıklar yapmış ama gereken sonucu alamamıştır. Onurlu arkadaşlarımız onlar gibi bu halkın iradesine ihanet etmemiştir.

Değerli Birecikliler, buradan Begit’e söylüyoruz. Onurlu biri gibi davran belediye başkanlığından istifa et. Aksi taktirde Birecik halkını iradesinde utançla anılacaksın. mevcut durumda  o koltuğa hakketmeden oturuyorsun. Bütün Birecik halkının iradesine saygı duy ve istifa et.

 Tüm halkımıza duyurumuzdur ki Bu günden itibaren mevcut başkan ile herhangi bir siyasi bağlantımız kalmamıştır. Meclis çoğunluğuyla vermiş olduğunuz oyları parti olarak savunacağımızdan herhangi bir şüpheniz olmasın. Bu konu da tekbir seçmenimizin dahi kaygısının olmamasını temenni ederiz.

Tüm Birecik halkı bilmelidir ki haksızlık yolsuzluk kim tarafından yapılırsa yapılsın DEM Parti her zaman olduğu gibi yine kararlarında dimdik duracaktır. 

Zafer direnenlerindir, zafer inananlarındır”.

Şanlıurfa’da seçim sonrası sular durulmuyor! İstifa eden başkan istifaya çağrıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.