Hayvancılık yapmak isteyenler için büyük fırsat! 60 milyon TL kredi imkanı

Tarım sektörünün önemli bir bileşeni olan hayvancılığı desteklemek amacıyla, sığır yetiştiricilerine yönelik yeni kredi koşulları belirlendi. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla sağlanacak olan Tarımsal Üretime Dair Hazine Faiz Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi/Finansmanı için uygulama esasları netleşti.

Hayvancılık yapmak isteyenler için büyük fırsat! 60 milyon TL kredi imkanı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni düzenleme kapsamında, sütçü ve kombine sığır yetiştiriciliğini teşvik etmek için 60 milyon liraya kadar işletme ve yatırım kredisi kullanılabilecek. Ancak bu krediden yararlanabilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor.

Öncelikle, işletmede en az 50 baş manda veya damızlık sığır bulunması gerekiyor. Bu koşulu sağlayan işletmeler, yüzde 100 faiz indirimiyle kredi kullanabilecekler. Ancak 50 başın altındaki işletmelere bu destek sağlanmayacak.

Kredi/finansmanın kullanılacağı hayvanlar da belirli kriterlere tabi tutulmuş durumda. Sütçü ırklardan veya kombine ırklardan hayvanlarla birlikte manda alımları kapsam dahilinde. Diğer yandan, barınak yapımı ve tadilatı, süt sağım ünitesi ve süt soğutma tankı, tam otomatik süt sağım makineleri (sağım robotları), yem hazırlama ünitesi, balya makinesi, çayır biçme makinesi, silaj makinesi, hayvan yatağı, travay, gübre yönetimi ile ilgili altyapı ve alet-ekipman alımı, kurulu işletmelerin münferit alet-ekipman alımları ile diğer yatırım giderleri için de kredi kullanılabilecek.

SIĞIRLAR EN AZ 36 AYLIK OLMASI GEREKİYOR

Kredi/finansman ile temin edilecek sığırların Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı, ilk yavrusuna gebe veya ilk doğumunu yapmış ve azami otuz altı aylık yaşta olması gerekiyor.

DAMIZLIK MANDALARIN İSE AZAMİ 48 AYLIK OLMASI GEREKİYOR

Kredi/finansman ile temin edilecek damızlık mandaların ise Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı, ilk yavrusuna gebe veya en fazla ilk doğumunu yapmış ve azami kırk sekiz aylık yaşta olması gerekiyor.

DAMIZLIK DÜVELER 4-15 AYLIK OLACAK

Damızlık düve yetiştiriciliği faaliyeti bulunan işletmelerde işletme kredisi/finansmanı ile temin edilecek damızlık sığırlar, HBS’ye kayıtlı, damızlık belgesine sahip, dört-on beş aylık yaş aralığında olmalıdır. Bu faaliyet kapsamında kredi/finansman ile temin edilecek mandalar HBS’de kayıt altına alınmış, on iki-yirmi dört aylık yaş aralığında olmalıdır.

PLANLI ÜRETİMDE YÜZDE 20 İNDİRİM 

Ayrıca, planlı üretim şartını yerine getiren işletmelere ekstra yüzde 20 faiz indirimi uygulanacak. Planlı üretim, belirli bölgelerdeki üretim planlarına uygun olarak gerçekleştirilen bir sistemdir.

Sözleşmeli üretim şartını sağlayan işletmelere ise yüzde 15 faiz indirimi uygulanacak. Sözleşmeli üretim için Bakanlıkça yayımlanan tip sözleşmelerin kullanılması gerekiyor.

KADIN VEYA GENÇ ÇİFTÇİ GİRİŞİMCİLERE 15 FAİZ İNDİRİMİ 

Kadın çiftçi/girişimci ve/veya genç çiftçi/girişimci özellikli kriterinden yararlanılabilmesi için;

Gerçek kişi faydalanıcıların kredi/finansman kullandıkları tarihte 40 yaşını aşmamış (41 yaşından gün almamış) ve/veya kadın olmaları ve kendi adlarına tarımsal üretim faaliyetinde bulunmaları/bulunacak olmaları,

Tüzel kişi faydalanıcıların ortaklarının asgari %51 hisseye sahip olanlarının, gerçek kişilerde aranan şartı sağlaması ve bu şartı sağlayan ortağın/ortakların, kredi/finansman vadesi boyunca ortaklığının devam etmesi,

Yatırım kredi/finansmanının dilimler halinde kullandırılması durumunda ilk kredi/ finansman diliminin kullandırıldığı tarihte yukarıdaki kriterlerin sağlanması gerekiyor.

 

Hayvancılık yapmak isteyenler için büyük fırsat! 60 milyon TL kredi imkanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.