Birecik DEM Parti'ye yapılan saldırılar protesto edildi! Van, Batman, Diyarbakır…

Birecik’te DEM Parti binasına yapılan saldırı, Van, Batman ve Diyarbakır'da protesto edildi.

Birecik DEM Parti'ye yapılan saldırılar protesto edildi! Van, Batman, Diyarbakır…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birecik Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) binasına yapılan saldırı Van, Batman ve Diyarbakır'da protesto edildi.

VAN 

Van'da DEM Parti İl Örgütü binası önünde açıklama yapıldı. Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, halk iradesi gaspına karşı Van'da ortaya konan direnişi hatırlatarak, “31 Mart’ta kaybeden sadece AKP-MHP iktidarı değil aynı zamanda OHAL-Kayyum-KHK düzenidir. AK Parti sandıkta halkın verdiği mesajı doğru algılamazsa Van’daki gibi her yerde sonunu getirecektir. Algı politikalarıyla, kayyumperverlikle, yandaş siyasetiyle yol alamazlar. Van’da binlerce kişiyi KHK’lerle, kayyum politikalarıyla işsiz bırakanlar, seçime günler kala işe AKP-kayyum referansıyla alınanlara ilişkin belediyelerimizin yasal tasarruflarını kriminalize ediyorlar“  diye konuştu. 

Dilekçi, devamında şunları söyledi: "DEM parti ilçe örgütü binamıza yapılan saldırıyla geçmiş dönemlerde olduğu gibi bugün de halkımız bu saldırılar karşısında gerekli tepkiyi gösterecektir. Yerel seçimlerin sonuçlandığı günden bu yana Birecik ilçemizde aile ve aşiret ilişkileri ile partimize karşı provokasyon yapan kişi ve grupların, partimizin demokratik siyaset kültürü ve mücadelesi ile hiçbir bağı olmadığı yeniden görülmüştür. İhanet ve gaspa karşı ortaya koyulan demokratik direnişi ve mücadeleyi hazmedemeyen çeteler, bu halkın emeğine ve mücadelesine kurşun sıkmaktadır."

 BATMAN 

Batma'da parti binası önünde saldırılar protesto edildi. "Baskılar bizi yıldıramaz" pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. DEM Parti İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, "Halkın iradesi her zaman üstün gelecek ve bu halkın iradesini hiçbir zaman gasp edemeyeceksiniz” diye kaydetti.

DBP İl Eşbaşkanı Resul Çetin ise, "Büyük bir güçle sandıklarda, sokaklarda öre öre kazandığımız zaferimiz ilk başta hilelerle gasp edilmek istendi. Partimize yönelik desteği kendisine yapılmış sayan, on yılların mücadele ve kazanımlarını görmeyen Mehmet Begit partimizden istifa ederek Birecik halkının iradesine ihanet etmiştir” dedi. Çetin, "ihanetçi, gaspçı, çeteci zihniyete karşı direnişe ve demokrasi mücadelesi vermeye devam edeceklerini" belirtti. 

 DİYARBAKIR 

Diyarbakır'da Sur ilçesine bağlı Dağkapı'da bulunan Şeh Saîd Meydanı'nda yapılan açıklama ile DEM Parti’ye yapılan saldırıya tepki gösterildi. Açıklamaya DBP ve DEM Parti Diyarbakır il eşbaşkanları, Sur Belediyesi eşbaşkanları, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile sivil toplum örgütleri katıldı. Açıklamada "Onurumuzla varız, direnişle büyüyoruz, korkmuyoruz, buradayız"  yazılı pankart açıldı.

Açıklamada konuşan DBP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz,  saldırıya karşı Kürt halkının güçlü tepki göstereceğine inandıklarını söyleyerek, “Kürt halkı bu kirli saldırılarla asla boyun eğmez" dedi.  DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin de Birecik'te partilerine yönelik saldırıların kaynağının belli olduğuna dikkati çekti. Tekin, “Onurumuz olan politikalarımız karşısında bu odaklar hiçbir zaman başarılı olamadı, olamayacak. Dün vardık, bugün varız, yarın var olacağız. Her şeye rağmen özgür ve onurlu yaşamı beraber inşa edeceğiz” diye belirtti. 

Birecik DEM Parti'ye yapılan saldırılar protesto edildi! Van, Batman, Diyarbakır…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.