İDDİA | Sahipsiz köpekler itlaf mı edilecek?

Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan başıboş köpek sorunu için AK Parti çalışmaları hızlandırdı. İddiaya göre başıboş köpeklerin toplatılması, sahiplendirilmeye çalışılması ve sahiplendirilemeyen köpeklerin uyutulması gündemde. Peki, yeni kanun teklifi çalışmasında hangi detaylar var? İşte detaylar...

İDDİA | Sahipsiz köpekler itlaf mı edilecek?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA- AK Parti, bir süredir üzerinde çalıştığı Hayvan Hakları Kanunu’nda yapılacak değişiklikle sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulması konusunu değerlendirmeye aldı.

İngiltere, İtalya ve Portekiz’de uygulanan ‘uyutma’ yöntemini incelemeye başlayan AK Partili yetkililer, kanun teklifi için çalışmalara başladı.

 

KENTLERİN DIŞINA BÜYÜK BARINAKLAR KURULACAK

Hazırlanan teklif metni ile ülke genelinde barınak sayısının artırılması planlanıyor. Sokak hayvanları barınaklara taşınacak, belediyeler tarafından internet siteleri kurulacak. O siteler aracılığı ile hayvanların sahiplendirilmesi de sağlanacak.

 

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DESTEK SAĞLAYACAK

Büyükşehirler başta olmak üzere il ve ilçelerde toplama-kısırlaştırma merkezleri kurulacak. Mevcut barınakların durumu da iyileştirilecek. Maliyetler nedeniyle sorumluluklarını yerine getiremeyen belediyelere Tarım ve Orman Bakanlığı destek sağlayacak. İl özel idareleri ve valilikler de belediyelere hem mali hem de personel desteğinde bulunacak.

SOKAKTAN TOPLATILAN KÖPEK UYUTULACAK MI?

Uyutulma yöntemi de konuşulan formüller arasında. Barınaktaki hayvanların sahiplendirilmesi için çalışmalar yapılacak. Süre belirlenmesi ve belirlenen süreç içinde sahiplenme olmazsa da uyutulma yöntemi de üzerinde tartışılan başlıklardan.

Ayrıca, barınakların kapasitesinin yoğun olması halinde ise bir bölgede yoğunlaşan sokak hayvanları o bölgeden uzaklaştırılacak. Sayının dengelenmesi sağlanacak. Yoğunlaşan sokak hayvanları o bölgeden uzaklaştırılacak.

 

SAHİPLENDİRMEYE YENİ KISTAS

Kanun teklifiyle sahiplendirmeye de bazı kıstasların getirilmesi gündemde. Cins hayvan satışı daraltılacak.

 

TEKLİF ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA MECLİS'E SUNULACAK

4 bakanlığın yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. Sorunlu alanlar tespit edildi. Bu alanlarda düzenlemeler olacak. Meclis'te de teklife nihai şeklinin verilmesi ve teklifin önümüzdeki haftalarda Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor.

İDDİA | Sahipsiz köpekler itlaf mı edilecek?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.