Kültür Yolu Festivali’nde anlamlı sergi! Şanlıurfa’dan sonra 7 şehre daha gidecek

Albayrak Grubu’nun 10 yıldır bir gelenek hâlinde sürdürdüğü Hat Eserleri Sergisi, Kültür Yolu Festivali’ne misafir oldu. Grup, bu yıl “Besmele-i Şerif” temasında hazırlanan geleneksel hat sergisini, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen festivalde sanatseverlerle buluşturdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 16 şehirde toplamda 8 ay sürecek Festivali, Türkiye’nin en büyük festivali olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Sergi, 25 Mayıs tarihinde, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde sanatseverleri ağırladı. Festival’in açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy gerçekleştirdi.

Kültür Yolu Festivali’nde anlamlı sergi! Şanlıurfa’dan sonra 7 şehre daha gidecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA - Albayrak Grubu’nun 10 yıldır bir gelenek hâlinde sürdürdüğü Hat Eserleri Sergisi, Kültür Yolu Festivali’ne misafir oldu. Grup, bu yıl “Besmele-i Şerif” temasında hazırlanan geleneksel hat sergisini, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen festivalde sanatseverlerle buluşturdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 16 şehirde toplamda 8 ay sürecek Festivali, Türkiye’nin en büyük festivali olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Sergi, 25 Mayıs tarihinde, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde sanatseverleri ağırladı. Festival’in açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Türkiye’nin en kapsamlı festivali, 16 şehre misafir olmak üzere yola çıktı. Albayrak Grubu Hat Eserleri Koleksiyonu Sergisi, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Şanlıurfa ayağında sergilendi. Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un gerçekleştirdiği Festival’e Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü ve Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ziya Kadam katılım gösterdiler. 25 Mayıs tarihinde, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde açılışı gerçekleşen Sergi, 2 Haziran tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Besmele-i Şerif Sergisi, Şanlıurfa’dan sonra; Kültür Yolu Festivali’nin Samsun, Trabzon, Van, Nevşehir, Erzurum, Çanakkale ve Gaziantep duraklarına da misafir olacak.

ŞANLIURFA’DA BESMELE-İ ŞERİF HAT ESERLERİ SERGİLENDİ

Albayrak Grubu’nun 10 yıldır sürdürdüğü ve her sene farklı bir konunun ele alındığı Hat Eserleri Sergisi’nde bu yılın teması “Besmele-i Şerif” oldu. Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Albayrak Hat Eserleri Sergisi, “Besmele-i Şerif” temasında ve günümüz usta hattatlarının titiz çalışmalarıyla ortaya çıkan eserlerden oluşuyor. 13 hat sanatçısının çalışmalarının yer aldığı Hat Eserleri Sergisi, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen sanatseverler tarafından ilgiyle incelenmişti. 

Dinler tarihi için oldukça önemli bir destinasyon olan Şanlıurfa’da İslam tarihinin kültürel miraslarından biri olan hat sanatı eserleri sanatseverlerle buluştu. Geçtiğimiz yıllarda “Kelime-i Tevhid”, “İman Ayetleri” ve “Selâm Ayetleri” gibi temaları işleyen sergimiz gelecek yıllarda da farklı temalarla hayata kazandırılacak. 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FESTİVALİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sanatı, kültürü ve tarihi tek bir noktada buluşturmak istediği Türkiye Kültür Yolu Festivali, 16 şehri gezecek. Toplam 8 ay sürecek Festival, bu özellikleriyle Türkiye’nin en büyük festivali oluyor.

13 Nisan tarihinde Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı ile yola çıkan Festival, 2-10 Kasım tarihleri arasında Antalya’da son bulacak. Turizme katkı sağlaması beklenen Festival, dünyadaki en büyük festivallerden biri olarak sanatseverlerin ilgisini çekiyor.

Kültür Yolu Festivali’nde anlamlı sergi! Şanlıurfa’dan sonra 7 şehre daha gidecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.