Karadeniz gözünü Şanlıurfa’ya dikti! Urfa fıstığından sonra Suruç narı…

Şanlıurfa, fıstıkla olduğu kadar, narıyla da meşhur bir şehir. Özellikle Suruç ilçesinde yetişen nar, eşsiz lezzeti ve besin değeriyle dünyaca ünlü. Urfa fıstığından sonra, şimdi ise bu lezzet, Karadeniz'in serin iklimine taşınıyor.

Karadeniz gözünü Şanlıurfa’ya dikti!  Urfa fıstığından sonra Suruç narı…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'nin fıstık başkenti olarak tanınan Şanlıurfa, şimdi de narıyla gündeme geliyor. Şanlıurfa’nın Avrupa Birliği (AB) tescilli ilk ürünü olan Suruç narı, Karadeniz'in serin iklimine alışarak yeni bir yetişme alanı buldu.

FISTIKTAN SONRA NAR

Şanlıurfa fıstığının Türkiye'nin dört bir yanına yayılmasının ardından, sıra Suruç narına geldi. Özellikle Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde, 1300 metre yükseklikteki rakımda yetiştirilen nar, hem üreticileri hem de tüketicileri şaşırttı. Sıcak iklimi seven narın, Karadeniz'in serin havasında bu denli başarılı olması, tarım dünyasında yeni bir çığır açtı.

NEDEN ŞANLIURFA NARI?

Şanlıurfa'nın iklimi ve toprak yapısı, fıstık üretimi için olduğu kadar nar üretimi için de oldukça uygun. Suruç narı, ince kabuğu, mayhoş tadı ve kırmızı taneleriyle dünyaca ünlü. Zengin vitamin ve mineral içeriğiyle de sağlığa olan faydaları biliniyor.

Şanlıurfa narının Giresun'da başarılı bir şekilde yetiştirilmesi, diğer bölgelerde de benzer denemelerin yapılmasına öncülük edebilir. Bu durum, Türkiye'nin tarım haritasını yeniden şekillendirebilir ve ülkemizin tarım ürünlerinin çeşitlenmesini sağlayabilir.

 

 

Karadeniz gözünü Şanlıurfa’ya dikti! Urfa fıstığından sonra Suruç narı…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.