Şanlıurfa’da köylülerden imar tepkisi: “Fıstığıma dokunma”

Suruç'ta köylüler imar kararına tepki gösterdi. Köylüler, 50 yıldır yetişen 8 bin fıstık ve zeytin ağacının imara açılmasına karşı çıkarak "Fıstığıma dokunma" sloganıyla toplandı. Tarım arazilerinin korunmasını isteyen köylüler, yetkililerden bu kararın gözden geçirilmesini talep etti.

Şanlıurfa’da köylülerden imar tepkisi: “Fıstığıma dokunma”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Aligör Mahallesinde tarım arazilerinin imara açılmasına karşı çıkan köylüler, seslerini duyurmak için bir araya geldi. 

400 dönümlük arazide yaklaşık 50 yıldır yetişen 8 bin fıstık ve zeytin ağacı, konut yapılmak üzere imara açıldı. Köylüler, çevrede boş duran üçüncü sınıf taşlık araziler dururken, verimli birinci sınıf tarım arazilerinin imara açılmasını anlamadıklarını ifade etti.

Bahçe sahiplerinden ziraat yüksek mühendisi Mehmet Tekçe, duruma tepki göstererek, “Üçüncü sınıf araziler dururken birinci sınıf tarım arazilerinin imara açılmasını yanlış buluyoruz. Bu topraklar sadece bizi değil, gelecek nesilleri de besleyecek. Yanlış karardan dönülmesini bekliyoruz” dedi.

MÜSLÜM BAŞKURT: ÇOCUKKEN EKTİĞİMİZ AĞAÇLARI KAYBETMEK İSTEMİYORUZ

Köylülerden Müslüm Başkurt, fıstık ağaçlarını çocukken diktiklerini ve şimdi bu ağaçlardan verim aldıklarını belirterek, “Bu ağaçların sökülmesine razı değiliz, yılların emeğini kaybetmek istemiyoruz” dedi. Ziraat Mühendisi Osman Başkurt da, arazinin 400 dönüm olduğunu ve içinde 40-50 yaşlarında 8 bin fıstık ağacının bulunduğunu belirterek, “Bu ağaçlar ekosisteme hayat veriyor. Onları kaldırmak, bu dengeyi yok etmek olur” diye konuştu.

MEHMET BAŞKURT: BU ARAZİLERE ÇOK EMEK VERİLDİ

Mehmet Başkurt ise ağaçların sökülmesine karşı olduğunu dile getirerek, “Bu bahçeye çok emek verdik. Ağaçların kaldırılması büyük bir haksızlık olur, bu emeği heba etmeyin” dedi. Burhan Başkurt ise yetkililerden projenin değiştirilmesini talep etti.

ÖMER BAŞKURT: EKOSİSTEME ZARAR VERİR

Ziraat Yüksek Mühendisi Ömer Başkurt da fıstık ağaçlarının yetişmesinin uzun bir süreç olduğunu vurgulayarak, “Bu ağaçların yetişmesi için 20 yıl emek veriyoruz. Şimdi ise 45-50 yaşlarındaki bu ağaçlar, TOKİ projesi kapsamında imara açılıyor. Bu sadece tarım arazisine değil, aynı zamanda oradaki ekosisteme de ciddi zarar verecektir” dedi.

Köylüler, bu hatalı kararın geri alınmasını ve tarım arazilerinin korunmasını istiyor.

 “Fıstığıma dokunma” sloganıyla tepki gösteren köylüler, yetkililerin bu durumu yeniden değerlendirmesini bekliyor.

Şanlıurfa’da köylülerden imar tepkisi: “Fıstığıma dokunma”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.