reklam alanı

Bakanlık açıkladı! Artık yüzde 50 indirimli olacak

Sağlık Bakanlığı, aile hekimleri tarafından sevk edilen hastalardan hastanelerde alınan muayene katılım payında yüzde 50 indirim uygulanacağını açıkladı. Bakanlık, yeni düzenlemenin MHRS üzerinden geçerli olacağını belirtti.

Bakanlık açıkladı! Artık yüzde 50 indirimli olacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerinin hastanelere yönlendirdiği hastalardan alınan muayene katılım payına ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. 

Yapılan düzenlemeye göre, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan sevklerde katılım payı yüzde 50 indirimli olacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, aile hekimlerinin MHRS sistemi üzerinden hastaları için hastanelerden randevu alabilmesine yönelik başlatılan yeni uygulamanın detaylarına yer verildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aile hekimlerimiz tarafından muayene edilip hastanelerimizde ilgili bölümlere Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sistemi üzerinden yönlendirilen vatandaşlarımızdan katılım payı yüzde 50 indirimli olarak alınacaktır. İndirimli katkı payı sistemi, MHRS'ye dijital entegrasyonla çalıştığı için MHRS sistemi dışında herhangi bir kâğıda yazılarak yapılan sevklerde yüzde 50 indirim kotası uygulanamamaktadır. Aile hekimlerimiz, halihazırda hastanelerimizde kendilerine tanımlı olan yüzde 10 MHRS randevu kotasını kullanmaktadır. Vatandaşlarımız tarafından yapılacak başvurular neticesinde bu kotada doluluk yaşanmaya başladığında Bakanlığımız, söz konusu kotayı kademeleri olarak artıracaktır."

Açıklamada ayrıca, aile hekimlerine tanımlı olan yüzde 10 MHRS randevu kotasının vatandaşların başvuruları sonucu dolması durumunda, bu kotanın Bakanlık tarafından kademeli olarak artırılacağı ifade edildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişiklik Resmî Gazete’de yayımlandı. Buna göre, sağlık ocaklarında yapılan hekim ve diş hekimi muayenelerinden herhangi bir katılım payı alınmayacak. 

Devlet hastanelerinde 20 lira, eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde ise 45 lira katılım payı alınacak. Ancak, aile hekimleri tarafından sevk edilmesi durumunda, bu katılım payı belirtilen miktarların yüzde 50’si kadar olacak.

Bakanlık açıkladı! Artık yüzde 50 indirimli olacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.