reklam alanı

CHP’li belediyeye haciz şoku! Makam odasındaki eşyalara el konuldu

CHP'li Adana Seyhan Belediyesi'ne müteahhit firmalara olan borçlarını ödemediği için haciz geldi. Belediyeye giden icra memurları, başkan Oya Tekin'in makam odasındaki eşyaları el koydu.

CHP’li belediyeye haciz şoku! Makam odasındaki eşyalara el konuldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Oya Tekin’in başkanlığını yaptığı Seyhan Belediyesi 5 müteahhit firmaya olan borçlarını ödemedi.

Bunun üzerine firmalar icra mahkemesine başvurdu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme icta takibi başlattı.

Belediyeye giden icra memurları, Başkan Oya Tekin’in makamındaki masa, sandalye, koltuk takımı ve diğer değerli eşyaları haczederek el koydu.

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, yapılan haciz işlemiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Tekin paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Seyhanlılar, Bugün basına yansıyan ve belediyemiz aleyhine başlatılan haciz işlemi, maalesef önceki dönemin mali politikalarının ve ekonomik dalgalanmaların etkisiyle ağırlaşan borç yükünün bir sonucu olarak karşımıza çıkmıştır. 

Göreve geldiğimizde, seçim bütçesi uygulanmış ve yüksek borçlarla devredilmiş bir belediye ile karşılaştık. 

Belediyemiz, o dönem alınan meclis borçlanma yetkileri ile çekilen banka kredilerine rağmen, bu kredilerle dahi ödenmeyen borçların yükü altında bırakılmıştı.

Bu tabloya, 1 Mart 2024 tarihinde imzalanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ile %140 oranında artırılan personel maaşları, aynı oranda yükselen vergi ve SGK borçları da eklenmiştir. 

Önceki dönemde bozulan mali disiplin, belediyemizin ekonomik olarak daha da zor bir sürece girmesine neden olmuştur. 

Üstelik merkezi hükümet tarafından bütçeden gelen paylarımızın %40’ının kaynakta kesilmesi, mevcut durumumuzu daha da ağırlaştırmıştır.

Bu zorlu tabloya rağmen, Seyhanlı hemşehrilerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamak adına tüm olanaklarımızı zorlayarak hizmet üretmeye devam ettik. 

Piyasa borçlarına rağmen halkımızın en temel ihtiyaçlarını önceleyen bir anlayışla hareket ettik.

Seyhan’da iş yapan iş insanlarımızın katkılarıyla Kent Lokantaları açarak dar gelirli yurttaşlarımız için uygun fiyatlı, kaliteli yemekler sunmayı başardık. 

Parklarımızın bakımı için yüksek bütçeli ihaleler yapmaktansa, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kadınlarımızın çalışmasını sağlayarak hem istihdam yarattık hem de mali tasarruf sağladık.

Tüm bu çabalarımıza rağmen, geçmişten devraldığımız mali yük, piyasaya olan borçlarımızın ödenmesinde aksamalara neden olmuştur. Ancak bu durum karşısında, Seyhan Belediyesi olarak güçlü bir irade ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Önceliğimiz, şeffaf ve çözüm odaklı bir şekilde borçlarımızı ödemek ve mali disiplini yeniden sağlamak olacaktır.

Seyhanlı hemşehrilerimizin bu süreçteki sabrı ve desteği en büyük gücümüzdür. Bu zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğimize olan inancımız tamdır. Belediyemiz, halkımızın refahı için gereken her adımı atmaya devam edecektir.”

CHP’li belediyeye haciz şoku! Makam odasındaki eşyalara el konuldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.