reklam alanı

Şanlıurfa’da uzmanı püf noktasını verdi: Ağız kokusundan eser bırakmıyor

Ramazan ayında beslenme düzenindeki değişiklikler ve uzun süreli açlık, ağız ve diş sağlığını daha da önemli hale getiriyor. Bu dönemde ağız kokusu sorunu sıkça karşılaşılıyor. Şanlıurfa’da uzmanı oruç tutanlara püf noktasını verdi, ağız kokusundan eser bırakmıyor. Tüm detaylar haberimizde…

Şanlıurfa’da uzmanı püf noktasını verdi: Ağız kokusundan eser bırakmıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oruç sırasında uzun süre açlık ve susuzluk nedeniyle ağız kokusu meydana gelebiliyor. Özellikle kalabalık ortamlarda çalışanlar için bu durum büyük bir sorun oluşturabiliyor. Şanlıurfa’da bir uzman, oruç tutanlara ağız kokusunu önlemenin püf noktasını verdi…

Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Uzmanı Dt. Hüseyin Balbay, şu önerilerde bulundu:

“İftardan ve özellikle sahurdan sonra dişlerimizi en az iki dakika boyunca fırçalamamız gerekiyor. Fakat yalnızca fırçalamak yeterli olmaz. Dişlerin arasında biriken gıdaların temizliği için diş ipi kullanmak ve dili de fırçalamak önemlidir. Bu uygulamalar, ağızda bakteri oluşumunu azaltarak kötü kokuyu önlemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca iftardan ve sahurdan sonra bol bol su tüketmek gerekir. Su, ağız florasını temizlediği gibi tükürük üretimini artırarak bakteri oluşumunu engeller.”

ŞANLIURFA DİŞ HASTANELERİNDEN RAMAZAN AYINA ÖZEL ÇALIŞMA SAATLERİ

Şanlıurfa’daki diş hastaneleri, Ramazan ayı boyunca iftar sonrası vatandaşların tedaviye daha rahat ulaşabilmesi için özel saatler belirledi. Dt. Hüseyin Balbay, iftardan sonra 19.30-24.00 saatleri arasında randevusuz muayene ve tedavi hizmeti sunduğunu belirterek, sabah saatlerinde ise polikliniklerin olağan çalışma düzeninde hizmet vermeye devam ettiğini aktardı.

Şanlıurfa’da uzmanı püf noktasını verdi: Ağız kokusundan eser bırakmıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.