reklam alanı

Şanlıurfa’da da şubesi bulunan kargo devinde deprem! 20 bin kişiyi işten çıkarıyor

Dünya çapında faaliyet gösteren ve Şanlıurfa’da da şubesi bulunan UPS, 2025’te önemli bir yeniden yapılanma sürecine giriyor. Şirket, 20 bin çalışanla yollarını ayırmayı planlarken, Amazon ile olan iş ilişkisini de azaltıyor. Ayrıca, 400 tesiste otomasyon sistemlerine geçiş yaparak operasyonel verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Şanlıurfa’da da şubesi bulunan kargo devinde deprem! 20 bin kişiyi işten çıkarıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel çapta taşımacılık ve lojistik sektörünün devlerinden olan ve Şanlıurfa'da da şubesi bulunan UPS, dünya genelinde 20 bin çalışanının görevine bu yıl son vereceğini duyurdu. Türkiye'de de aktif olarak hizmet veren uluslararası şirketin bu kararının altında yatan nedenler ise otomasyon sistemlerine yapılan yatırımlar ve Amazon ile olan iş ortaklığının daraltılması olarak açıklandı. Şirketin üst yöneticisi Carol Tomé, bu uygulamayı "yumuşak geçiş" stratejilerinin bir parçası olarak nitelendirdi.

AMAZON İŞ BİRLİĞİ GERİ PLANDA

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre, UPS CEO'su Tomé, Amazon ile yapılan paket taşıma anlaşmasının artık şirketin lojistik yapısına uygun olmadığını ve kârlı olmadığını ifade etti. Tomé, Amazon'dan alınan paket hacminin son çeyrekte yüzde 16 oranında azaldığını belirterek, 2026 yılı ortasına kadar bu iş hacminin yarıya indirileceğini duyurdu. Bu strateji doğrultusunda, UPS, ABD'deki 73 binasını haziran ayı sonuna kadar kapatmayı planlıyor

Şirketin yeniden yapılanma süreci çerçevesinde, 400 tesiste otomasyon sistemlerine geçiş yapılacağı duyuruldu. Bu adımla birlikte, paket ayrıştırma, etiketleme ve yükleme gibi işlemler için robot teknolojilerinin devreye girmesi bekleniyor. CEO Tomé, bu dönüşümle birlikte şirketin iş gücüne olan bağımlılığını azaltmayı hedeflediklerini belirtti.

SENDİKA TEPKİLİ: BÜYÜK MÜCADELEYE HAZIRIZ

UPS'in açıklamasının ardından, 300 binden fazla çalışanı temsil eden Teamsters sendikası tepki gösterdi. Sendika Başkanı Sean O’Brien, "UPS yönetimi iş gücünü küçültmek istiyorsa buna karar verebilir, ancak sendika üyelerinin işlerine müdahale ederse büyük bir karşı duruşla karşılaşacaklardır" diyerek uyarıda bulundu. UPS yetkilisi Glenn Zaccara ise, sendika ile yapılan tüm sözleşme hükümlerine sıkı sıkıya bağlı kalacaklarını dile getirdi.

Şanlıurfa’da da şubesi bulunan kargo devinde deprem! 20 bin kişiyi işten çıkarıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.